KAKAV USPEH – Srpski vojnici priredili spektakl u Moskvi i ušli u polufinale Vojnih igara: Boriće se protiv Rusa i Kineza za titulu najboljih!

Polufinalne trke biće održane od 8. do 10. avgusta, a potom će četiri najbolje ući u finale, koje će se održati 12. avgusta, na dan zatvaranja igara.

Tenkisti Vojske Srbije plasirali su se u polufinale Tenkovskog biatlona, koji se održava na vojnom poligonu Alabino, kraj Moskve, u okviru trećih Međunarodnih vojnih igara.

Posade Rusije su se pokazale kao ubedljivo najbolje u prvoj fazi takmičenja, koja podrazumeva individualne trke.

Osim Rusa, koji su apsolutni pobednici svih dosadašnjih biatlona, favoriti ovog takmičenja su i Kinezi, koji su u Rusiju dovezli i svoje tenkove „tajp 96B“, naoružanje i municiju.

Srbi su u prvoj fazi takmičenja bili u grupi sa Kirgizijom i glavnim favoritom Tenkovskog biatlona Rusijom. Sve tri ekipe takmiče se na tenku T-72 B3, ruske proizvodnje.

U drugoj etapi takmičenja – polufinalu – voziće se „štafeta“, a nadmetaće se 12 ekipa. Za sedam reprezentacija takmičenje je završeno, prenosi Sputnjik.

Ekipa Srbije je sada fokusirana na polufinale, a takođe i na analizu rezultata treće individualne trke, koja je pokazala određene slabosti u našoj posadi.

U polufinalu nas očekuje žestoka konkurencija, a u prednosti su ekipe koje se takmiče na sopstvenim tenkovima – Rusija, Kina, Belorusija i Indija.

– Na nama je da se što bolje pripremimo, da dobro gađamo i da tu tražimo svoju šansu za ulazak u finale, što će biti veoma teško. Realno je očekivati da naš plasman bude od petog do osmog mesta. Ulazak u finale bi bio čudo, a mi u čuda verujemo – zaključio je major Vojske Srbije.

Polufinalne trke biće održane od 8. do 10. avgusta, a potom će četiri najbolje ući u finale, koje će se održati 12. avgusta, na dan zatvaranja Vojnih igara.

(Mediji)

Share this post: