KO JE KRIV: Može li Kusturicin udes da utiče na otkaz Zorani Mihajlović? Kusturice lažeš!

Pošto je poznati reditelj rekao da je traljavost putara mogla da mu dođe glave, Mihajlovićeva mu poručila da je sve urađeno po zakonu i da joj kalja ugled.

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, tvrdi da proslavljeni reditelj Emir Kusturica laže i da je za saobraćajnu nezgodu koju je imao na petlji Ljig kriv njegov vozač, a ne traljavost putara!

I dok Kusturica posle udesa koji je doživeo čak razmišlja i o tužbi jer tvrdi da putari nisu dobro obeležili krivinu, Mihajlovićeva za Kurir navodi da su njegove optužbe ravne „scenariju za triler film“.

– Nije u redu da ozbiljan čovek, još i umetnik, govori neistine i da optužuje druge za nemar i nepažnju svog vozača.

Možda je njegova priča dobra za scenario za triler film, ali u realnom životu i na putevima treba da se poštuju signalizacija i znakovi pored puta.

Mi smo vredna i ozbiljna vlada, činimo sve da gradimo moderne puteve i borimo se svaki dan za bolji imidž Srbije – kazala je Mihajlovićeva, a odgovornost je u saopštenju odbacilo i Ministarstvo građevinarstva na čijem je čelu.

– Neprijatno smo iznenađeni reakcijom Kusturice i paušalnim optužbama o „bahatosti i nestručnosti“ putara, jer je činjenica da je privremena devijacija na petlji Ljig, na trasi Koridora 11, izgrađena u skladu sa zakonom i važećim propisima, da ima sve neophodne dozvole i da je opremljena propisanom saobraćajnom signalizacijom, koju je proverio i MUP – navodi se u saopštenju ministarstva i dodaje:

– Ne možemo da prihvatimo da bilo ko iznosi optužbe na osnovu neproverenih i netačnih informacija, kojima šteti ugledu sektora saobraćaja.

Emir Kusturica

KRIVI SU PUTARI

Emir Kusturica nije odgovorio na mejl s pitanjima, ali je odmah nakon udesa rekao da je sva odgovornost na putarima. Prema njegovim rečima, ulazak u lakat krivinu nije bio obeležen na adekvatan način.

Kusturica je prošao bez težih povreda, ali je njegov vozač Vićentije Savić zadobio teže povrede i prebačen je u bolnicu.

(Kurir / K. Blagović)

Share this post: