Konašenkov: Za poslednjih dva dana uništeno 289 objekata Islamske države (VIDEO)

igor konasenkov rusija general bombardovanje

Igor Konašenkov, predstavnik ministarstva odbrane RF, izjavio je da je za poslednjih dva dana uništeno 289 objekata Islamske države, kao i da su naneta velika razaranja po objektima terorista u okolini grada Homsa.

„Za poslednja dva dana je uništeno 289 objekata Islamske države u operacijama koje su sproveli ruski bombarderi Suhoj 24M.“ – kaže Konašenkov i objašnjava da je ruska avijacija 11. i 12. novembra izvela 107 letova bombardujući pozicije Islamske države.

Provincija Tanijat-er-Rudžma kod grada Homsa je bila jedna od meta vazdušnih udara ruske avijacije i tu su uništena značajna skladišta naoružanja Islamske države.

Samo u toku ove nedelje, sirijske snage uz pomoć ruske avijacije uspele su da probiju obruč oko vazduhoplovne bazer Kveires, posle dve godine islamističke opsade. U poslednjim borbama, samo na području provincije Alep ubijeno je gotovo hiljadu boraca ID.

Kako su saopštili Sirijska opservatorija za ljudska prava i državni mediji, vladine snage su zauzele su selo Tel Hadija, čime su se približile glavnom putu koji povezuje Damask sa gradovima na severu, uključujući Alep, uz podršku vazdušnih udara Rusije, izvestio je Rojters.

Portparol sirijske armije i oružanih snaga naveo je da je napredak u borbi protiv džihadista napravljen i u provinciji Latakija.

Pogledajte televizijski prilog na ruskom:

(Pravda / Tanjug)

Share this post: