KOSOVSKI SCENARIO: Teroristi trgovali organima u Alepu!

trgovina organima

Teroristi Islamske države koji su nedavno proterani iz Alepa, za vreme okupacije tog grada su se bavili prodajom ljudskih organa na crnom tržištu, prenosi Sputnik Arabic.

Prema rečima stanovnika oslobođenog grada, pripadnici “umerene opozicije“ su posle svakog granatiranja grada odvozili ranjene u “specijalnim kolima hitne pomoći“.

Većina njih koje su teroristi na taj način odvezli su se vraćali kućama sa velikim ožiljcima od hirurških zahvata, a mnogi su nestali bez traga i glasa.

Stanovnica Alepa po imenu Alia rekla je medijima da na sirijsko-turskoj granici postoji “vašar“, gde teroristi prodaju žene, decu i tela ubijenih.

Tela ubijenih završavaju dalje na crnom tržištu ljudskih organa.

Prema njenim rečima, telo ubijenog čoveka košta 25.000 lira (50 dolara), a ranjenog 150.000 lira (290 dolara).

U bolnice koje su kontrolisali teroristi svakodnevno je dolazilo na desetine ranjenih i povređenih ljudi koji su postajali nesvesni donatori organa.

 

U skladu sa zvaničnom statistikom, na severu Sirije je registrovano oko 18.000 slučajeva vađenja organa.

Grupa medicinskih stručnjaka iz Sirije je rekla za medije da je trgovina organima u Alepu cvetala zahvaljujući blizini turske granice.

Članovi mafije koja je trgovala organima su ulazili u Siriju predstavljajući se kao humanitarci.

Kako su stručnjaci utvrdili, svi organi izvađeni iz poginulih ili ranjenih Sirijaca su završili preko granice.

Prema rečima sirijskog lekara Bagdžata Akruša, mafija koja prodaje organe je bila najaktivnija na severu i istoku Sirijske Arapske Republike, a takođe i u migrantskim kampovima. Žrtve trgovaca organima su bili zdravi ljudi.

(Pravda)

Share this post: