Kriminolog Radovanović: Jelenu KRSMANOVIĆ je ubio snažan muškarac pun mržnje!

Zločin

foto: Printscreen FB

Kako vreme prolazi, teže je naći dokaz ko je ubica Jelene Krsmanović. Samo zanesenjaci u policiji nastaviće da traže dokaz koji će rasvetliti zločin, kaže Dobrivoje Radovanović.

Pevačica Jelena Krsmanović ubijena je pre 53 dana, a njeno telo nađeno je na nasipu u Borči. Otad inspektori danonoćno rade na ovom slučaju. Uprkos opsežnoj istrazi, još nije utvrđeno ko je i zbog čega Jelenu usmrtio sa nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu.

Oružje kojim je ubijena nije nađeno. Ne zna se ni da li je na mesto na kome je telo nađeno Jelena doneta ili dovučena, na šta ukazuje nađena patika. Nema ni bioloških tragova.

Oni su verovatno uništeni sticajem okolnosti – previše ljudi na mestu na kome je nađeno telo, vremenski uslovi, ili je možda zločin detaljno isplaniran – navodi kriminolog Radovanović.

Dobrivoje Radovanović

foto: Medija centar Beograd – Dobrivoje Radovanović

Jelenu je, smatra on, ubio snažan muškarac.

Ubica je morao da bude snažne građe da bi je prvim udarcem onesvestio i savladao. To ne bi mogao neko slab – smatra Radovanović.

O motivu ubistva pevačice zasad se samo spekuliše, mada naš sagovornik napominje da praksa u Srbiji pokazuje da većinu zločina počini neko iz porodice.

– Sam način ubistva ukazuje na veliki emotivni naboj, koji može biti posledica zaljubljenosti, mržnje, besa. Ne treba zaboraviti da je ona bila lepa žena u supkulturnom društvu u kome ima dosta patoloških tipova. Okrenuti tom estradnom svetu, obožavaju ili mrze žene. To su potpuno neprimetni ljudi, ničim istaknuti – kaže Radovanović.

On ne odbacuje mogućnost da je ubica erotoman, muškarac koji za kaznu ubija ženu koja mu nije posvetila dovoljno pažnje.

– Ubica ne oseća nikakvu krivicu zbog toga što je uradio, niti zločin smatra lošim – kaže Radovanović.

Ploča na nasipu sa Jeleninim imenom i slikom

Zoran Marjanović, muž ubijene zvezde „Granda“ Jelene Krsmanović, dogovorio je juče izgradnju spomen-ploče na nasipu u Borči gde je pronađeno telo njegove supruge.

Kako „Blic“ saznaje, Zoran je juče bio kod kamenoresca, sa kojim je razgovarao o izgradnji spomenika i ploče za svoju ubijenu suprugu.

– Dogovorili su se za izgradnju spomen-ploče na nasipu u Crvenki, gde je Jelena pronađena mrtva. Spomenik koji treba da bude postavljen na njenom grobu su samo pomenuli, ali se nisu precizno dogovarali – kaže sagovornik „Blica“ iz porodice.

Na spomen-ploči, kako je do sada dogovoreno, naći će se samo ime, prezime i slika Jelene Krsmanović.

(Blic)

Share this post: