KRITIČNO STANJE U NOVORUSIJI! Ukrajinci probili odbranu Rusa! (VIDEO)

ukrajina vojska placenici

Ukrajinske oružane snage su zauzele selo Novoluganskoje pored Svetlodarske duge, saopštava ukrajinski kanal 112 Ukrajina pozivajući se na komandira odeljenja u bataljonu ”Donbas Ukrajina” Vjačeslava Vlasenka.

”Ukrajinska vojska je zauzela strateški važne pozicije i bez gubitaka je ušla u naseljeno mesto”, saopštio je ukrajinskom kanalu Vlasenko.

Pre ulaska ukrajinske vojske u Novoluganskoje Ministarstvo odbrane Ukrajine je saopštilo da se vode borbe na jugu Donbasa.

U međuvremenu je saopšteno da je predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio da će ukrajinske snage prestati sa artiljerijskom paljbom 24. decembra.

Pakao Debaljceva

Nekada potpuno nepoznato i zabačeno mesto Debaljcevo ukrajinski građanski rat je izbacio u prvi plan svetskih dešavanja.

Pre dve godine su se za ovo mesto vodile žestoke borbe, sve do konačnog sloma i dogovora o povlačenju ukrajinskih snaga.

Međutim, situacija na tom delu fronta se ne smiruje.

Grem Filips iz Londona bio je na samoj liniji razgraničenja i uverio se da je situacija u Donbasu ponovo na ivici eskalacije.

Ukrajinska vojska neprestano granatira položaje snaga samoodbrane artiljerijskim sistemima zabranjenim Minskim sporazumom koji je na snazi.

Pogledajte video:

Kijevske snage bezbednosti koriste minobacače velikog kalibra, kao i višecevne raketne bacače velike razorne moći.

Za sada nema podataka o pričinjenoj šteti ili eventualnim žrtvama.

Pogledajte video:

(Pravda)

Share this post: