Marko Nicović upozorava: Verski objekti bi mogli biti meta terorista u Srbiji!

marko nicovic

Posle stravičnih napada u Francuskoj realna opasnost od islamskih terorista preti i Srbiji, upozoravaju bezbednosni stručnjaci, a prenosi Informer!

Prema navodima ovog lista potencijalne mete mogle bi biti mesta i događaji koji privlače veliku pažnju javnosti, poput fudbalskih stadiona, tržnih centara, ali i crkava, dok je od gradova najugroženiji Beograd.

Policijski ekspert Marko Nicović posebno upozorava na moguće masakre u verskim objektima, jer islamski teroristi ne podnose nijednu drugu veru osim svoje.

– Baš kao što bi se na udaru džihadista mogle naći Crkva Svetog Petra u Rimu ili katedrala u Kelnu, meta bi mogla da bude i Saborna crkva u Beogradu – kaže za ovaj list Nicović.

Ministar rada i koordinator tima za pitanje migranata u Srbiji Aleksandar Vulin kaže da je kroz Srbiju prošlo 490.000 izbeglica i da realno nije moguće da se u tolikoj masi ne provuče i neko sa sumnjivom biografijom.

– Važno je da ih sve evidentiramo, fotografišemo i uzmemo otiske. Više od toga ne može da se uradi. Mnogi od njih dolaze bez dokumenata i sami daju podatke. Takođe, ne nalaze se na interpolovim poternicama, pa ih je nemoguće zaustaviti i zadržati – kaže Vulin.

S druge strane kriminolog Zlatko Nikolić kaže da je Srbija poslednja na listi mogućih terorističkih meta, a s njegovim stavom slaže se i profesor Fakulteta za bezbednost Zoran Dragišić.

– Politički i medijski daleko je isplatljivije napasti mete u Pariz nego u Beogradu – kaže Dragišić.

(Informer)

Share this post: