Meteorolozi najavljuju: Sutra se spremite za sneg, a od ponedeljka preokret!

Vremenska prognoza

U Srbiji nas i dalje očekuje pretežno oblačno i mestimično maglovito vreme, ponegde sa slabijim padavinama, sipećom kišom ili provejavanjem snega uz lokalno stvaranje poledice, dok će vetar biti slab, nalazi se u saopštenju RHMZS-a.

Sutra nas očekuje najniža temperatura od minus tri do dva, a najviša od nula do četiri stepena Celzijusa, dok će u Timočkoj Krajini biti i do sedam stepeni.

U Beogradu će sutra biti oblačno i maglovito, povremeno sa slabim padavinama, sipećom kišom ili provejavanjem snega uz lokalno stvaranje poledice.

Kada je reč o izgledima vremena za sedam dana, do 23. decembra se prognozira stabilno i uglavnom suvo vreme.

Ipak, temperatura će biti u blagom porastu pa se tako već za vikend očekuju temperature iznad pet stepeni, a u pojedinim delovima i oko 10 podeoka.

Međutim, već nas na početku sledeće nedelje očekuje šok kada će u Srbiji prosečna temperatura, prema najavama vremena, biti oko 11 stepeni Celzijusa.

Biometeorološke prilike će nepovoljno uticati na većinu hronično obolelih, a najizraženije tegobe se mogu osetiti kod cerebrovaskularnih bolesnika i astmatičara.

Printskrin: hidmet.gov.rs

Neraspoloženje, bolovi u kostima i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije.

Preporučuje se adekvatno i slojevito odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama, kao i dodatna pažnja u saobraćaju.

Printskrin: sat24.com

Razvoj oblačnosti i gde se u Evropi očekuju padavine ili grmljavina, ali i kako se oblaci nadvijaju nad Srbijom i drugim zemljama, možete uživo pratiti OVDE!

(Telegraf.rs)

Share this post: