Mila Alečković optužila Centar za socijalni rad, da su joj devojčicu oduzeli kako bi je prodali! – Ministar Đorđević: Dete je imalo šugu i bilo je zapušteno! (VIDEO)

foto: Dragana Udovičić

Davali su netačne informacije, a način na koji su pričali na konferenciji i preko medija i društvenih mreža je za odgovornost, kaže ministar za rad.

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, za „Blic“ je otkrio deo izveštaja stručnog nadzora povodom slučaja Mile Alečković, hraniteljke kojoj je oduzeta devojčica.

  Dete je imalo šugu i bilo je zapušteno. Hranitelji su od početka tražili posebne uslove i bilo je poteskoća u saradnji, nisu hteli da prime posete socijalnih radnika, a nisu se pridržavali ni popunjavanja sveske hraniteljstva.

Takođe su zabranjivali razgovor deteta i socijalnih radnika nasamo, ali i kontakt deteta sa braćom i sestrama – navodi ministar Đorđević.

Đorđević je nagalasio i da je Alečković sa svojim mužem davala lažne informacije novinarima, i da su se predstavljali kao usvojitelji.

 Davali su netačne informacije, a način na koji su pričali na konferenciji i preko medija i društvenih mreža je za odgovornost – ističe ministar.

Takođe tvrdi da je devojčica jako patila kada je bila smeštena u prvoj podociji.

– U prvoj porodici u kojoj je živela, devojčica je trpela nasilje, ali je imala povezanost sa braćom i sestrama. A nakon smeštanja u hraniteljsku porodicu želela da zadrži kontakt sa njima – zaključuje ministar.

Mila Alečković je psihološkinja u čijoj hraniteljskoj porodici je devojčica bila dve godine. Devojčica je došla sa Kosova i Metohije.

Otac joj je preminuo, majka je bila bolesna, pa je sud nju izmestio iz porodice, nakon čega su brigu o njoj vodili Centar za socijalni rad u Obrenovcu i Centar za porodični smeštaj i usvojenje Beograd.

Alečković je tvrdila da je devojčica bila u jako lošem stanju kada je došla kod nje, ali da se onda oporavila i krenula u školu.

Kada joj je dete oduzeto nakon posete radnika iz Centra za socijalni rad, ona ih je optužila da su joj devojčicu oduzeli kako bi je prodali.

(Blic)

Share this post: