MILO NEPOBEDIV: Dikić u pritvoru počeo štrajk glađu i žeđu!

Bratislav Dikić

Bratislav Dikić

Branilac bivšeg šefa srpske žandarmerije Bratislava Dikića, advokat Milan Petrović rekao je za podgoričke „Vijesti“ da je njegov klijent negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret i da je u pritvoru počeo štrajk glađu i žeđu.

U Višem sudu u Podgorici je ranije danas počelo saslušanje osumnjičenih za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori, a prvi je saslušavan Dikić, prenose Vijesti i dodaju da se saslušanje obavlja na predlog Specijalnog tužilaštva radi određivanja pritvora.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva u predizbornoj noći uhapšeno je 20 državljana Srbije, među kojima i Bratislav Dikić.

Njega tužilaštvo sumnjiči da je vođa kriminalne grupe zajedno sa Aleksandrom Sinđelićem koji je izbegao hapšenje i nalazi se u bekstvu.

Tužilaštvo je nakon saslušanja odredilo zadržavanje do 72 sata za Dikića i još 13 uhapšenih, a šestoro je pušteno nakon saslušanja.

Iz tužilaštva su saopštili da sumnjiče uhapšene da su početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirali kriminalnu organizaciju, s ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori.

„Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vreme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene građane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da potom zauzmu prostorije Skupštine, s namerom da proglase izbornu pobedu određenih političkih partija“, piše u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva.

(agencije)

Share this post: