NA TREPTAJ OKA OD RATA: Porošenko naredio raspoređivanje vojske kod Krima i proglasio najviši stepen uzbune!

Poruka

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko naredio je raspoređivanje vojske te zemlje blizu Krima, kao i u Donbasu, i proglasio najviši stepen uzbune, prenose ruski mediji.

„Upravo sam održao sastanak sa čelnim ljudima naših odbrambenih agencija, kao i Ministarstvom spoljnih poslova…

Naredio sam raspoređivanje svih vojnih trupa blizu administrativne granice sa Krimom kao i u Donbasu, i uveo najviše stanje uzbune“, napisao je ukrajinski predsednik na Tviteru.

Ranije danas je portparol ukrajinskih pograničnih službi Oleg Slobodijan upoorio da je Rusija „poslednjih dana poslala nove, moderno opremljene trupe na granicu Ukrajine i Krima“.

– Nedvosmisleno možemo da potvrdimo da Rusija postojeće trupe na toj granici zamenjuje novim, savremenije opremljenim trupama – rekao je Slobodijan na brifingu, održanom u vreme rasta napetosti između Moskve i Kijeva.
Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je u sredu Kijev da koristi terorističku taktiku u pokušaju da izazove novi sukob i destabilizuje Krim, koji je Moskva pripojila 2014. godine.
Putinova reakcija došla je nakon što je ruska obaveštajna služba FSB juče objavila da su „teroristi koje podržava zvanični Kijev pokušali da izazovu simultane napade na Krimu.

– Ukrajina se upustila i glupa i zločinačka dela. Rusija će na Krimu preduzeti dalje sigurnosne mere – istakao je Putin.

(Blic)

Share this post: