NAPAD NA VLADU SRBIJE: Napadač se kolima zaleće u zgradu Vlade i uleće unutra naoružan BOMBAMA!

policija uvidjaj

Dramatičnom pokušaju bombaškog napada na zgradu Vlade Srbije jutros oko 4 sata prisustvovao je fotoreporter „Blica“, Marko Popović, koji se zatekao na licu mesta kada se napadač kolima zakucao u ulaz zdanja i sa bombama uleteo unutra.

Ovaj događaj uzbunio je gotovo sve policijske jedinice koje su udruženim snagama uspele da savladaju napadača, Miroslava Stankovskog (39) iz Leštana.

Fotoreporter „Blica“ je svedočio brzoj reakciji jedinica policije, saobraćajne policije, antiterorističke jedinice i žandarmerije koje su nakon tri sata uspele da razoružaju napadača.
Cela akcija je uspešno okončana oko 7 sati i 10 minuta, kada je napadač razoružan i priveden.
Muškarac je, prema rečima reporterke N1, bombe odložio na gepek automobila kojim se dovezao do zgrade Vlade. Odbio je da legne na zemlju prilikom predaje, pa su ga policajci oborili.
Za vreme trajanja akcije bila je zatvorena Nemanjina ulica na potezu od glavne železničke stanice do trga Slavija, kao i sve okolne ulice. U blizini je bilo parkirano i nekoliko ambulantnih kola.
– Policija je prema posmatračima koji su se u vreme dešavanja ove gotovo filmske akcije našli na licu mesta bila izuzetno gruba. Neki od pripadnika policije su ulazili u obračun sa posmatračima i onima koji su hteli da fotografišu.
Oduzimali su mobilne telefone i brisali snimljen materijal. Posebno agresivni su bili pripadnici specijalne jedinice – rekao je Popović.
Da podsetimo, Miroslav Stankovski (39) iz Leštana uhapšen je nakon što je pretio da će se razneti bombom ispred zgrade Vlade Srbije. Saobraćaj u tom delu grada bio je blokiran.

Kako saznaje „Blic“, Stankovski ima bogat kriminalni dosije.

Prema našim saznanjima, odgovarao je zbog krađa, razbojništva i nasilja u porodici.

(Blic)

Share this post: