Napad na vojsku BiH u Sarajevu: Ubijena dva vojnika a jedan ranjen (VIDEO)

Upozorenje

Prema rečima očevidaca, napadač je ušao u kladionicu gde je pucao iz automatskog oružja, a zatim je napolju ispalio nekoliko hitaca ka autobusu koji se nalazio u blizini.

Večeras oko 19.35 sati došlo je do pucnjave u sarajevskom Rajlovcu u Bosni i Hercegovini, u kojoj su ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH, javili su federalni mediji.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, osim nastradalih, ranjena je još jedna osoba, a napadač je u bekstvu.

Napadač je ušao u kladionicu 5+ koja se nalazi u Ulici Safeta Zaje 241, gde je pucao iz automatskog oružja, a nakon toga je izašao napolje i ispalio nekoliko hitaca ka autobusu koji je bio u blizini.

Kako “Avaz” saznaje, napadač je Enes Omeragić iz Sokolja, a važi kao momak na lošem glasu.

Na mestu incidenta nalazi se MUP-a KS, kao i Vojna policija Oružanih snaga BiH.

Perica Stanić, direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) istakao je da u ovom momentu ne može da se kaže da je reč o terorističkom napadu.

Imamo informaciju o događaju. Obezbeđujemo svoju zgradu. Digli smo nivo bezbednosti. Čekamo obaveštenje od MUP-a Kantona Sarajevo.

Nemamo još potvrdu da je to teroristički čin, nadamo se da nije – rekao je on.

Policijski komesar MUP-a KS Vahid Ćosić je rekao za “Avaz” da je informacija u slučaju dvostrukog ubistva pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu terorizam klasična dezinformacija.

– To su glasine i insinuacije. Još je prerano i ne možemo apsolutno da pričamo na tu temu.

Nemamo nikakvih konkretnih informacija, formirane su određene ekipe, tužioci su na licu mesta, pripadnici MUP KS, svi oni koji treba da učestvuju u ovoj akciji su na licu mest ai još uvek ne možemo davati detaljnije informacije – istakao je Ćosić.

(Telegraf.rs / Klix.ba / Avaz.ba)

Share this post: