Obradović „davio kravatom“: „Seo kod nas, pa obesiće ga“

Poslanik Dveri Boško Obradović isključen je sa sednice Skupštine Srbije zbog tri opomene koja mu je izrekla predsednica parlamenta Maja Gojković.

On je u izjavi novinarima posle iskjučenje oštro protestovao zbog toga kao i zbog toga što Dveri nisu stigle da postave premijerki Ani Brnabić i ministrima deset pitanja.

Obradović je istakao da je treću opomenu dobio jer je pokazao u skupštinskoj sali plakat koji održava njegovo mišnjenje kao narodnog poslanika.

On je pokazao novinarima plakat na kome piše „Vučić, brat, kumovi, lopovi“, a koji je pokazao i u skupštinskoj sali tokom direktnog televizijskog prenosa.

Prvu opomenu Obradović je dobio jer je, kako je Gojković ranije rekla, davio kravatom poslanika Srpske napredne stranke a drugu jer se, kako je rečeno, „glupirao“.

Obradović je negirao da je bilo koga davio kravatom, objasnivši da je do tog slučaja došlo kada je poslanik SNS Marko Atlagić seo u poslaničke klupe u kojima sedi opozicija. Lider Dveri je rekao da je to za neke bila provokacija a da mu je, kako je naveo, to bilo i simpatično.

Obradović je naveo da je Atlagića prvo zagrlio i a potom uhvatio za kravatu „i malo je povukao na gore“.

„Hteo sam da mu pokažem da će ga njegovi obestiti što je prešao da sedne kod nas“, rekao je Obradović.

On je objasnio da je drugu opomenu dobio jer je seo u poslaničke klupe gde sedi vladajuća većina i da je zagrlio poslanika sa imenom „Srboljub ili Srbislav“.

„Tada sam podigao tri prsta uvis kako bi pokazao da čovek ima lepo srpsko ime“, rekao je Obradović.

Lider Dveri je oštro protestvovao što nije mogao da postavi pitanje premijerki i ministrima, među kojima je i pitanje da li u Srbiji postoje privatni prislušni centri.

(BETA)

Share this post: