Osveta srpskog snajperiste: Rezime, trojica neutralisanih Ukrajinca (VIDEO+18)

dejan beric snajperista zaklon maskiran srbin ukrajina rusija vojska

Poznati ratni reporter Grejm Filips snimio je video reportažu sa srpskim snajperistom Dejanom Berićem tokom osvetničke akcije kod Gorlovke 17. novembra.

Naime, dan ranije Ukrajinci su, uprkos primirju, u tom reonu ubili jednog mladića, pripadnika snaga DNR-a, ali se srpski snajperista potrudio da taj zločin ne prođe nekažnjen.

Zajedno sa još jednim borcem DNR-a i Filipsom, Berić je otišao u rejon gde se ranije desilo ubistvo vojnika DNR-a. Berićev saborac sa druge lokacije otvorio je vatru na ukrajinske položaje, a kada su njihovi snajperisti uzvratili i otkrili svoje položaje, Berić je krenuo u dejstvo.

Ishod ovog okršaja je trojica neutralisanih Ukrajinca. Filips je upitao Berića kakav je osećaj kad ubije čoveka, a Berić mu je odgovorio:

„To za mene nisu ljudi, ljudi sede kod kuće, a ne dolaze da ubijaju decu, žene i babe. Njihova je kuća daleko odavde, a oni su došli sa 1000 kilometara da ubijaju ljude ovde“, objasnio je Berić.

Berić je kasnije na svom Fejsbuk profilu napisao da mu je žao što nije otišao na sahranu poginulog saborca, ali da se potrudio da njegov ubica dođe da ga isprati, aludirajući upravo na ovu akciju.

(Pravda)

Share this post: