OVO JE SRBIN KOJEG JE UBIO ALBANAC: Potegao nož da bi se pokazao pred devojkama, detalji brutalnog ubistva u Beču

Perica Gavrilović (37), vlasnik ugostiteljskog objekta u Beču ubijen je rano jutros u bečkoj opštini Otakringer (Ottakringer) štrase kada mu je napadač albanske nacionalnosti, posle kraće svađe, zabio nož u grudi.

Do obračuna nožem došlo je nakon što su Srbin, i njegov prijatelj (28) dali kompliment jednoj devojci.

Muškarac koji je bio u društvu te devojke posvađao se sa njima i potom izvadio nož i izbo obojicu.

Portparol bečke policije Tomas Kajblinger rekao je da su dva prijatela, navodno u 4:30 ujutro šetala u ulici Otakringerštrase, u kojoj se nalazi i kafiću ubijenog.

Kada su videli jedan par jedan od njih obratio se devojci i navodno kazao da je „čudo što se u tako sitnim satima može sresti na ulici tako lepa žena“.

Na to je izbila svađa između pratioca žene i dvojice muškaraca, tokom koje je on napao Srbe.

Obojica su zadobili ubode, kao i posekotine u gornjem delu tela.

Napadač i devojka su, uspeli pre dolaska patrole policije da pobegnu, a žrtve uboda ležale su teško povređene na trotoaru.

Njima je odmah ukazana medicinska pomoć, te su prebačeni u Klinični centar Beča (AKH).

Neposredno po dolasku u AKH ugostitelj srpskog porekla podlegao je zadobijenim povredama, dok je njegov pratilac operisan.

Perica Gavrilović (37), vlasnik ugostiteljskog objekta u Beču, koji je ranjen rano jutros u bečkoj opštini Otakringer (Ottakringer) štrase podlegao je povredma, lekari nisu uspeli da ga spasu.

Gavrilovića su, oko 4.40, na pešačkom prelazu napala dva napadača albanske nacionalnosti, od kojih mu je jedan zario nož u grudi.

Prema navodima čitateljke Kurira iz beča napadači su bili u društvu dveju devojaka, takođe Albanki i napali su Pericu u mimoilaženju na semaforu.

– Najverovatnije da se dokažu devojkama jedan od napadača izgovorio je par reči i izvadio nož, a zatim počeo da psuje u pravcu Perice i još jednog momka koji je bio s njim u društvu.

Napadač je izvadio nož i zabo ga direktno u grudni koš vlasniku lokala dok je drugom momku zario nož u stomak. Lekari se bore za život momaka – kaže čitateljka A.L.

Perica je inače vlasnik jednog veoma popularnog ugostiteljskog objekta u Beču.

Ona istovremeno moli i sve koji bi mogli da pomognu u pronalaženju napadača i rasvetljavanju zločina da se jave najbližoj stanici bečke policije.

– Molimo i sve one koji su možda bili u nekim od lokala i tako videli pomenuta dva momaka napadača i dve devojke plavuše s njima da jave policiji: Jedna je bila u belom džinsu i beloj majici. S nadom da će neko pomoći u istrazi verna čitateljka moli za pomoć… – napisala nam je A. L.

(Tanjug)

Share this post: