OVO NEĆE BITI DOBRO: Hezbolah izdao saopštenje! (VIDEO)

Libanski pokret Hezbolah je osudio jučerašnje napade u Teheranu i izdao sledeće saopštenje:

Hezbolah osuđuje teroristički zločin zlih ruku u iranskom glavnom gradu Teheranu, koji je ciljao Islamsku savetodavnu skupštinu [Medžlis] i područje u blizini mauzoleja Imama Homeinija, koji je ostavio veliki broj nevinih mučenika i ranjenih.

Ovaj dvostruki zločin predstavlja pokušaj poigravanja sa bezbednošću i stabilnošću Islamske republike i pokušaja da se utiče na njen čvrstu odluku da podrži pokrete otpora u regionu.

Namera je da se ovim zločinom, takođe, utiče i na poziciju Irana kao jakog bedema protiv hegemonije, arogancije i terorizma.

Zločini koje teroristi sprovode u našem regionu i širom sveta su rezultat međunarodnog destruktivnog plana koji podržavaju i štite poznata regionalna rukovodstva.

Svakom razumnom čoveku su poznate i sile koje su iza ove bande i izvršitelja ovih vojno-terorističkih dela Jasno je da su zločini u Teheranu očekivani i praktični ishod regionalne i međunarodne eskalacije u regionu.

Pokret Hezbolah upućuje iskreno saučešće Imamu Sajedu Aliju Hamneiju, iranskom rukovodstvu, narodu, kao i porodicama posvećenih mučenika. Pokret Hezbolah se, takođe, nada brzom oporavku ranjenih.

(Pravda)

Share this post: