PENTAGON U STRAHU – RUSI IH OTKRILI: U poslednjih 9 kvartova Alepa sa džihadistima ostali i američki specijalci!

amerika vojska oficiri

Polako na površinu isplivavaju dve tajne neprijatne za zvanični Vašington: da se američki vojni savetnici nalaze u istočnom Alepu i da su „opsluživali“ – barem podjednako – sirijsku tobože umerenu opoziciju i terorističku Džebhat an-Nusra.

Arapski elektronski mediji, naime, objavljuju da se američki savetnici „mogu nalaziti u delovima istočnog Alepa koje je blokirala sirijska armija“.

Iznose i pretpostavke da je to glavni razlog što Stejt departman SAD sada predlaže da se Džebhat an-Nusra i „umerenima“ otvori koridor da napuste opkoljeni deo grada.

U nadi da će sa teroristima i „umerenima“ neopaženo izaći i amerčki savetnici, koji su, sasvim sigurno, bili mnogo više od savetnika.

Vojni i državni vrh SAD se našao u škripcu jer teroristi i njihovi sateliti u istočnom Alepu kontrolišu još samo devet kvartova, a sa razotkrivanjem pravog stanja stvari – uslediće neprijatna pitanja.

A možda i još neprjatniji rasplet.

Jer, šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov, izjavio je: „Rusija ima nameru da do kraja godine dotuče teroriste u Alepu.

To je strategija koja se zasniva na rezoluciji Saveta b ezbednosti UN.

Lavrov je istovremeno otkrio: da će se ruski i američki eksperti-pregovarači povodom Sirije sresti u Ženevi 10. decembra da će glavna tema konsultacija biti „izvlačenje bojovnika iz alepskog obruča.

Damask želi da sačuva svoje severni megapolis od daljih razaranja i zato dozvoljava da ga teoristi napuste.

Namera je da se teroristi koncentrišu u provinciji Idlib gde će ih biti lakše poraziti i (što više) likvidirati.

(Fakti)

Share this post: