POGLEDAJTE KAKO RUSKA AVIJACIJA UTERUJE STRAH AMERIKANCIMA: Nadletali razarač SAD a mornari prizivali Boga!(VIDEO)

rusija avion mig 21

Američka ratna mornarica pustila je novi video dva ruska lovca i helikoptera koji su pre nekoliko nedelja u niskom letu preleteli američki razarač USS Donald Cook.

Amerikanci smatraju da je ovo samo poslednja u nizu provokacija između ruskog vazduhoplovstva i američkih ratnih brodova.U jednom trenutku može se videti kako ruski lovac leti toliko nisko da se mogao čuti i jedan od članova posade na brodu kako govori: „O moj bože!“

Američka mornarica izdala je službeno saopštenje u kojem osuđuje ruske niske letove.

„Duboko smo zabrinuti zbog neprofesionalnosti ruskog vazduhoplovstva. Ovakve akcije nepotrebno dižu tenzije između dve zemlje i mogle bi rezultirati nesrećom u kojoj bi neko mogao i da pogine“, piše u saopštenju.

Ovo nije jedini incident u poslednje vreme. Zajedničko im je to da se svi događaju na Baltičkom moru, području za koje Rusi ponovno pokazuju interes.

Ipak, nisu svi u američkoj mornarici spremni da nasednu na provokaciju. Tako admiral Džon M. Ričardson smatra da se radi o „pokazivanju mišića“.

„Ne verujem da Rusi pokušavaju da isprovociraju incident. Mislim da nam šalju signal i žele da pokažu da su svesni našeg prisustva na Baltiku“, zaključuje Ričardson.

(Jutarnji)

Share this post: