Pogrešili kuću: Grupa mladića na smrt pretukla čoveka (55) u njegovom dvorištu!

Ilustracija

foto: Tanjug

Zoltana Bukovca (55) je u njegovom dvorištu u Subotici 13. januara greškom pretukla grupa mladića, a nesrećni čovek je tri nedelje kasnije preminuo od teških povreda.

Bukovac je zadobio smrtonosne udarce umesto vlasnika kafića koji se nalazi u blizini dvorišta zgrade u Subotici u kojoj je Zoltan živeo.

Osumnjičeni su iste noći uhapšeni, ali ona sumnja da postoji još neko ko je učestvovao u prebijanju njenog muža, ali je izbegao hapšenje.

Osumnjičeni su iste noći uhapšeni, ali Valerija sumnja da je u prebijanje prebijanju njenog muža učestvovao i sin lokalnog moćnika.

– Kada sam te kobne noći stigla kući komšije su već bile pozvale policiju, a vlasnik kafića je već pobegao od batinaša sa kojima je bio u sukobu. Ispričao je šta se dogodilo, ali je rekao da nije video ko je tukao Zoltana. Kolima sam krenula za Hitnom pomoći i videla kako policija hapsi grupu mladića – priča kroz suze Valerija Bukovac.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju uhapšeni su M. B. P. (20), S. L. (23), M. P. (22), M. S. (20), S. N. (21), O. P. (20) i L. T. (23), a prijava je podneta i protiv jednog maloletnika.

– Mislim da se namerno odugovlači sa okončanjem istrage jer je tek na moje insistiranje urađena DNK analiza odeće mog supruga i tada je pronađen nepoznati uzorak.

Slučajno sam saznala i da su trojicu pustili iz pritvora, a plašim se da će se sve zataškati jer su mi mnogi nezvanično rekli da DNK koji je kasnije nađen poripada sinu jednog lokalnog moćnika – priča Valerija.

– Dokazi postoje za petoricu, ali sam sigurna da je učestvovao još neko ko slobodno šeta dok mog Zoltana koji nikada ni mrava nije zgazio više nema  – očajna je Bukovčeva.

U policiji kažu da se za sve informacije treba obratiti tužilaštvu, ali „Blicu“ je potvrđeno da je trojici mladića ukinut pritvor.

Prema nezvaničnim informacijama pritvor je mogao biti ukinut u slučaju da su svedoci saslušani i da nema opasnosti da osumnjičeni utiču na njih ili da je tužilac odustao od gonjenja i nalazi da nema osnova da oni budu u pritvoru.

Postupkom u fazi istrage rukovodi javni tužilac sa izuzetkom pritvora o kome odlučuje sud uz saglasnost tužilaštva.

(Blic)

Share this post: