Radoslav snimio uznemirujući video londonskog masakra! (VIDEO)

Od 48 ljudi, koliko ih je ranjeno u napadima koji su protekle noći izvedeni na Londonskom mostu i obližnjoj pijaci Borou, 21 osoba je u kritičnom stanju, saopštila je Nacionalna zdravstvena služba Engleske.

Kamera sa jednog taksi vozila zabeležila je scene sa Londonskog mosta samo nekoliko trenutaka nakon terorističkog napada u kojem je sedam osoba ubijeno, a preko 40 povređeno.

Na snimku koji je okačen društvenoj mreži „Jutjub“ vide se žrtve koje leže na kolovozu i preplašeni civili koji beže pokušavajući da se spasu. Dezorijentisani ljudi pribijaju se uz zaštitnu ogradu.

Na licu mesta već je bio veliki broj vozila Hitne službe i polcije.

Snimak je napravio taksista Radoslav Petrov koji je juče radio noćnu smenu i prolazio preko mosta neposredno posle napada.

Ranjeni su, posle napada, prebačeni u pet bolnica u britanskoj prestonici, navodi „Skaj njuz“.

U međuvremenu, britanska vlada je danas saopštila da će Britanija u utorak u 11.00 sati održati minut ćutanja za žrtve napada.

U sinoćnim terorističkim napadima, koje su u centru Londona izvele tri osobe gazeći pešake na Londonskom mostu i potom ubadajući ljude nožem kod pijace, ubijeno je sedam osoba.

Britanska policija je danas uhapsila 12 osoba u Barkingu u istočnom Londonu u vezi sa sinoćnim napadima, a trenutno pretražuje stan i u predgrađu Istočni Ham.

Rojtersov fotoreporter javlja sa lica mesta da je oko stambene grade, gde se nalazi taj stan, postavljen policijski kordon i da je prisustvo policije jako.

Kako javljaju lokalni aktivisti, sinoćni napad, ali i veliko prisustvo snaga bezbednosti na ulicama glavnog grada Velike Britanije, naterali su stanovnike Londona da dva puta razmisle pre nego što izađu na ulicu, a kretanje je ograničeno samo na neophodnu meru.

(Pravda, Blic, Tanjug)

Share this post: