RADULOVIĆ: Sa zadovoljstvom ću odvesti SNS u stečaj!

sasa-radulovic

Skupština Srbije nastavila je danasraspravu o amandmanima na Predlog budžeta za 2017. godinu, a polemika se odmah na početku povela o plati poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitnika građana.

Amandman kojim se traži smanjenje plate poverenika podneli su poslanici Srpske napredne stranke.

 Pslanik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović istakao je da institucije poverenika i zaštitnika građana nezavisne i svoj posao dobro rade u intertesu svih građana Srbije.
 
– To očigledno smeta ovoj vlasti. Kad pogledamo njihove budžete, oni su manji od budžeta koji je dobio Krkobabić.
Ombudsman se bavio padom helikoptera, Savamalom, a poverenik tajnim ugovorima koji su potpisivani i mi im zbog toga dugujemo veliku zahvalnost. To što oni obavljaju svoj posao „žulja“ vlast.
Kad mi pobedimo na izborima, a to će biti vrlo uskoro i tome se radujemo, nikada nećemo opstruisati njihov rad, kao što je ova vlast napravila od Skupštine otirač – poručio je Radulović, zbog čega mu je predsedavajuća Maja Gojković izrekla opomenu.

– Sram vas bilo. ako vi smatrate da ste otirač, ne možete to govoriti za instituciju parlamenta i ostalih 149 poslanika – rekla je Gojković Raduloviću.

Radulović je istakao da je ponosan što je svojevremeno, kao stečajni upravnik, štitio interese svojih poverilaca.

– Kako su poverioci vladajuće stranke građani Srbije, ja ću sa zadovoljstvom odvesti SNS pod stečaj – naveo je Radulović.

Radulović je rekao da SNS ovim amandmanom smanjuje plate zaposlenima u institucijama poverenika i zaštitnika, a ne njima, jer su njihove plate određene zakonom, a ne budžetom Srbije.

Maja Gojković je rekla da poverenik i zaštitinik treba da imaju plate u iznosu od 130.000 dinara i ukazala da od ukupnih budžeta za te dve institucije 80 odsto ide na plate, a „samo 20 odsto na nekakav rad“.

(Tanjug)

Share this post: