RASKOL U KOALICIJI OKO SNS-A — POKRET SOCIJALISTA: Tajkuni više nikad neće vladati Srbijom!

Povratak u Srbiju?

Srbija iz koje je Karić otišao nije ista Srbija u koju se vratio, ovom Srbijom više nikada neće vladati tajkuni, što bi Karić očigledno voleo da ponovi, poručuju iz Pokreta socijalista Aleksandra Vulina.

„Na čelo Srbije se dolazi izborima, a ne novcem, metodom kojom je Karić naučio da se bavi politikom.

Dok se on bogatio, Srbija je siromašila i zato neka svoje lekcije sačuva za sebe i za tajkune koji su upropastili i “Budimku“ i “Servo Mihalј“, a mi smo i bez njega stvorili bolјu Srbiju, i svaki dan je činimo uspešnijom, a građane Srbije zapošlјavamo“, navodi se u saopštenju stranke.

PS dodaje da ne zna „od kada je on postao onaj koji određuje šta je normalno“, ali da treba da zna da nije normalno da traži od izvršne vlasti da odlučuje o onom o čemu mogu da odluče samo pravosudni organi.

„Zato što tajkuni poput njega više ne odlučuju o Srbiji, Srbija je postala normalna i uređena zemlјa.

I neka ne misli da je njegovo političko angažovanje strah za bilo koga, slobodno neka ide na izbore, građani Srbije u izborima ne čine greške kao što tužilaštva umeju da pogreše“, zaklјučuje se u saopštenju.

Bogolјub Karić vratio se danas u Srbiju, nakon 11 godina, pošto su protiv njega obustavlјene sve istrage, zbog zastarelosti i nedostatka dokaza, a pre tri dana povučena i Interpolova poternica.

Karić je novinarima rekao da se neće baviti politikom, niti kandidovati na predsedničkim izborima i dodao da će biti „najbolјi sluga Vlade Srbije“, i to ne na nekoj funkciji, već ako treba da pomogne da se lјudi zaposle, jer to, rekao je, zna.

Rekao je da se nikada nije čuo, niti video s premijerom, osim na televiziji, a očekuje da se reši pitanje njegove imovine.

(Tanjug)

Share this post: