RAT ZAPADA PROTIV ISTINE: Civili koji izveštavaju o katastrofi u Alepu zapravo blogeri i režiseri (VIDEO)

Uporni pokušaji zapadnih medija da svetu prikažu humanitarnu katastrofu u Alepu.

Civili koji se pojavljuju u udarnim terminima masovnih medija i izveštavaju o katastrofalnoj situaciji u Alepu, uz obaveznu poruku da je to možda njihovo poslednje javljanje, su zapravo režiseri i blogeri, što se može veoma lako i brzo utvrditi pretragom na društvenim mrežama, piše RT.

Priče su im dobro usklađene i svaki put iste — da se u Alepu se dešava genocid, da Asadove snage ubijaju od grada do grada — bez zarobljenika, da sirijski pobunjenici gledaju hrabro smrti u oči dok ih bombarduju sirijske i ruske snage, da je situacija katastrofalna i verovatno se poslednji put javljaju iz Alepa…

Mediji ih jednog dana predstavljaju kao civile kojima život visi o koncu, a već narednog se mogu videti kako daju intervjue za Si-En-En, Bi-Bi-Si i Al DŽaziru, i sve to u udarnom terminu.

 RT nije našao ništa što bi moglo da ukaže na to da su oni — kako ih masovni mediji predstavljaju — civili koji su izloženi „neprekidom bombardovanju i granatiranju od strane sirijskih i ruskih snaga“.
Oni su zapravo blogeri i nezavisni filmski režiseri koji se na Tviteru i drugim društvenim mrežama javno zalažu za istu stvar kao i takozvani sirijski pobunjenici.

Nedavno je Si-En-En intervjuisao jednog od njih Balila Abdula Karimu — autora dokumentarnih filmova i novinara koji je u istočnom Alepu uvek imao pristum takozvanim sirijskim pobunjenicima, pa čak i njihovom novom lideru Abiju el Abdu.

Pre samo tri dana, intervjuisao je novog lidera pobunjenika.

Pogledajte video:

(srb.news-front.info)

Share this post: