Rusija se sprema na totalni rat, u Siriju šalje borbeni avion Su-35 – VIDEO

su 35 rusija avion vojska

Oružane snage Rusije će poslati Sukhoi Su-35 borbene avione u Siriju da se bore protiv Islamske države.

Iako je sirijski vazdušni prostor trenutno zagušen avionima brojnih velikih sila koje ratuju protiv Islamske države, Rusija je odlučila da pošalje i svoj najmoderniji borbeni avion Su-35 u Siriju.

„Su-35 avioni će stići u Siriju za par nedelja“, rekao je jedan vojni analitičar, dok drugi izvor navodi da će u prvoj fazi biti poslato najmanje 6 aviona.

Ovaj potez se javlja kratko nakon što je Moskva postavila S-400 PVO sisteme, jedne od najnaprednijih PVO sistema koje ruska vojska poseduje, u Siriju nakon što je oboren ruski borbeni avion Su-24 od strane turskog aviona iznad granice sa Sirijom.

Biće to veliki dodatak za ofanzivnu sposobnost Rusije na Bliskom istoku u ratu protiv Islamske države, naročito uz podršku S-400 sistema.

Analitičari procenjuju da je Rusija ovim potezom poslala signal da je spremna i na totalni rat ako bude potrebno.

SU-35 je usavršena verzija SU-27 i sposoban je da osim bombardovanja ciljeva na zemlji obori i neprijateljske avione raketama vazduh-vazduh kojih obično nosi 12 komada.

Ovom avionu nije potrebna pratnja lovaca jer je sposoban da se posle bombardovanja džihadista na zemlji upusti i u vazdušnu borbu sa neprijateljskim avionima, prvenstveno turskim.

Ono što je posebno značajno je to što SU-35 može sa lakoćom da obori avione NATO i Turske F-15A i F-16A, jer je superiorniji od njih.

Očigledno je da se Rusija ubrzano priprema za veliki sukob sa NATO u Siriji, jer sve analize govore da iz Sirije ni Rusija ni NATO neće otići bez otvorenog rata.

(Webtribune.rs)

Share this post: