Rusija upozorila, nikako ne letujte u Crnoj Gori!

Ilustacija

Ruske državne televizije upozorile su svoje građane da nipošto ne letuju u Crnu Goru. Upozorenje je stiglo uoči ratifikacije ulaska Crne Gore u NATO.

U prilogu o „Jednom koraku Crne Gore od NATO“, emitovanom u utorak, državni televizijeski kanal Rusija navodi da u Crnoj Gori danas „žestoko potiskuju protivnike ulaska u NATO“ i da je to „već uticalo na investicionu klimu“.

„Ruski biznis napušta zemlju, turizam nazaduje, a oslobođeno mesto veoma brzo zauzima kriminal. Gubimo Crnu Goru“, navodi se u prilogu TV Rusija.

U reportaži se navodi da je Budva još nedavno bila „raj za ruske investitore, ali da je politika crnogorskih vlasti prema Rusiji počela da se menja, zbog čega je cela turistička zona Crne Gore pala u tešku depresiju“.

„Zbog jačanja kriminala, čak ni sami Crnogorci ne savetuju svojim prijateljima da dolaze.

Čiste plaže ovde su retkost. Povećanje kriminala i rast rusofobije neće povećati želju ruskih turista da je posete“, navodi se u reportaži.

TV Zvezda, glasilo ruskog Ministarstva odbrane, 25. marta je objavila repotažu „Zašto Crna Gora postaje opasna za turiste“.

U njoj se navodi da se Crna Gora smatrala „jednom od najprivlačnijih zemalja za turizam“, zbog neverovatne lepote, predivnih plaža, dobre klime, i razvijene infrastrukture, ali da je „u poslednje vreme situacija počela da se menja“.

„Tamo više nije bezbedno. To se vidi iz novosti – negde gađaju spomenike bombama, hapse Ruse nejasno zašto, opozicija preti masovnim protestima.

A, Crna Gora, koja se sprema da uđe u NATO obećala je Rusima bezbedan odmor posle ulaska u Alijansu“, navela je TV Zvezda.

Ta televizija je upozoravajući „na opasnosti koje mogu da očekuju turisti“ pri dolasku u Crnu Goru, i pozivajući se na „uputstva“ pojednih ruskih portala, navela da „treba izbegavati razgovor sa nepoznatim ljudima i da treba odmarati samo na mestima gde ima policije“.

„Posebno opasna teritorija je granica s Albanijom i u slučaju da putujete automobilom, izbegavajte lokalno stanovništvo i ljude koji kod vas izazivaju sumnju“, navodi TV u izveštaju, pozivajući se na neimenovane eksperte.

(Tanjug)

Share this post: