RUSKI GENERAL „BEZ DLAKE NA JEZIKU“: „Ovo nećemo da trpimo! Krv ruskih lekara je na rukama Amerike, Velike Britanije i Francuske!

igor konasenkov rusija general bombardovanje

Teroristi su sa dva precizna minobacačka pogotka iz južnog dela istočnog Alepa uništili rusku mobilnu bolnicu i teško ranili dva njena lekara i ubili medicinsku sestru.

Ministarstvo odbrane RF je za ovaj napad na nevojni cilj, bolnicu koja je lečila upravo bolesne i ranjene iz istočnog Alepa, optužila i zapadne pokrovitelje terorista.

I to ne, kao i obično, samo zato što ih sponzorišu i oružjem i finansijski, nego diretktno zbog osnovane sumnje da su teroristima dali tačne koordinate ruske bolnice.

Prva mina pala je na samo koji metar od nje, a naredna pogodila operacionu salu.

Prvi je iz zvaniče Moskve reagovao portparol Ministarstva odbrane RF general Igor Konašenkov, očekivano gnevnom, ali neočekivano direktnom porukom.

„Odgovornost za napad na rusku bolnicu u Alepu leži na teroristima i njihovim pokroviteljima iz Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Francuske.

Krv naših lekara je i na rukama naručilaca ovih ubistava. Na rukama onih koji su odgajili i naoružali te zveri u ljudskom obliku, proglasivši ih – da bi se oprali pred vlastitom savešću i svojim biračima – opozicijom“, rekao je ruski general.

„Da, da i na vašim rukama gospodo pokrovitelji terorista iz SAD, Velike Britanije i Francuske i drigih zemalja koje sa njima saosećaju.

Jer, teroristi koji su sada okruženi u južnom delu istočnog Alepa nisu u stanju da otuda izvode ovako precizne napade“, naglasio je Konašenkov, nedvosmisleno dajući do znanja Zapadu da ovakva provokacija jednostavno neće proći.

Ruska bolnica u Alepu imala je ukupno 75 lekara i drugog medicinskog i pomoćnog osoblja.

Takve bolnice su u stanju da zbrinu do 200 bolesnika dnevno i da potpuno autonomno funkcionišu 30 dana.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije prvo je pozvalo zapadne zemlje da osude današnji zločin, pa potom ocenilo da da su osude izostale. I pozvalo sve tri zemlje koje je prozvao Konašenkov da se konačno manu „politizovanih pristupa“.

(fakti.org, Pravda)

Share this post: