Sestra MONSTRUMA iz Bele Crkve: Moj BRAT više ne treba da živi!

Ubica

foto: novosti.rs

Ivan Novakov (38), koji je u četvrtak u Beloj Crkvi ubio Jona Mezimkua i da pokušao da siluje njegovu prijateljicu Dragicu Jovanović, silovao je čak i najbliže rođake.

Rođena sestra Silvana Novakov, ispričala je za Novosti kako je njen najmlađi brat postao monstrum.

Zbog brata je i sama godinama živela u strahu da i njoj ne pokuca na vrata i napravi neko zlo, s obzirom na to da živi sama sa ćerkama i unučićima.

– Ivan je najmlađi od nas sedmoro. Ima nas četiri sestre i tri brata. Uvek smo živeli u bedi, a jedino je on još kao mali počeo da krade – priseća se Silvana.

Još kao mlad uvek se tukao sa drugom decom, bio je nasilan, ali nisu mogli da pretpostave da će postati silovatelj, koji iznova ponavlja isti zločin. Prvo je silovao staricu pa sestru od tetke, koja je tom prilikom ostala trudna, a zatim je obljubio je i sedmogodišnjeg sina rođene sestre.

Pre dve nedelje pokušao je da siluje i Silvaninu trudnu ćerku Zoru (23). Sve to je uvek pratilo prebijanje žrtava.

– Jezivo je sve to što je radio. Bez obzira na to što mi je rođeni brat, on više nije za život, za njega je smrtna kazna – ističe sagovornica Novosti, koja ga je tužila zbog onog što je uradio njenoj ćerki.

– Pesnicama ju je udarao u stomak, govorio da će da je siluje, a potom baci u jezero. Nekako je uspela da pobegne i preživi. Policija ga je po mojoj prijavi privela iste večeri, ali su ga odmah pustili, iako sam im rekla da je više puta ležao u zatvoru zbog iste stvari – ogorčeno priča Silvana.

Ubistvo Jona Mezimkua, kog je Novakov usmrtio na kućnom pragu s više uboda nožem u predelu grudi, sablaznilo je Belocrkvane.

Novakov je celu mladost proveo po zatvorima u Valjevu, Kruševcu, Pančevu i Zabeli. Ukupno 12 godina.

Poslednjih godinu dana je bio na slobodi. Za to vreme je čuvao ovce u Vračevgaju i Banatskom Karlovcu, ali je nastavio sa silovanjima. Prema nezvaničnim saznanjima, njegova žrtva je u tom periodu bio i jedan dečak.

To nedelo će mu biti objedinjeno u istu optužnicu sa ubistvom Jona Mezimkua i pokušaj silovanja Dragice Jovanović i svoje sestričine Zore.

(Novosti.rs)

Share this post: