ŠIPTARSKI TEROR NA KOSOVU SE NASTAVLjA! Izbodena dvojica Srba u Grnčaru!

Sukob demonstranata i policije

Dvojicu mladića iz Parteša, Slobodan Savić (26) i Marko Mirković (18), izboli su nepoznati napadači u selu Grnčar, u opštini Klokot, prenosi RTV Kim.

Savić se trenutno nalazi na lečenju u bolnici u Gračanici.

Savić je, prema rečima njegove majke Slobodanke, zadobio povrede u donjem delu leđa i u preponi i hitno je prebačen u bolnicu u Gračanici, dok je Mirković dobio ubod u grudi i levi kuk i njega su nakon ukazane pomoći u gnjilanskoj bolnici pustili kući.

Dvojicu Srba danas su oko 13:30 po izlasku iz seoskog kafića napala šestorica muškaraca koja su tu prethodno bila, kaže za RTV Kim majka povređenog Savića.

„Oni su krenuli kući i ispred auta su prvo napali Marka, a onda i mog sina Slobodana. Bilo ih je šest, a pre nego što su ih napali bili su u istom kafiću za susednim stolom.

To mi je ispričao sin.

Rekao mi je da su ih čuli da su razgovarali na albanskom“, ispričala je Savićeva majka.

Slobodanka tvrdi da pre napada nije bilo nikave svađe između dvojice Srba i grupe koja je sedela za susednim stolom.

Policija je obaveštena o napadu, a Savić je, kako tvrdi njegova majka, dao izjavu tužiocu u Gnjilanu.

Prošlog petka je u Grnčaru pretučen Srbin G.P. Nјega su, prema lokalnim izvorima, pretukla trojica Albanaca od kojih je jedan navodno dugovao novac za auto povređenom Srbinu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da najoštrije osuđuje umalo fatalni napad na dvojicu srpskih mladića u opštini Klokot, za koji je, prema svedočenju jednog od ranjenih, odgovorna grupa Albanaca.

“Budući da se napad dogodio na javnom mestu i da postoji više svedoka, očekujemo da odgovorni budu odmah privedeni.

Ovoga puta ne može biti nikakvih izgovora za neefikasnost policije, koja mora na delu da dokaže da su Srbi na Kosovu i Metohiji jednaki pred zakonom”, navedeno je u saopštenju.

Upozoravamo da učestalost i brutalnost napada na Srbe na KiM uvek rastu sa političkom nestabilnošću, te da su, kako je navedeno, politički napadi na srpski narod po pravilu propraćeni i ovakvim incidentima.

„Iskustvo je pokazalo da međunacionalne tenzije na Kosovu i Metohiji eskaliraju uporedo sa jačanjem antisrpske političke retorike u privremenim institucijama samouprave u Prištini, gde očito ne postoji iskreno većinsko opredelјenje za stvaranje multietničkog društva“, navedi Kancelarija za KiM.

(Tanjug / B92)

Share this post: