ŠOKANTNA VEST KOJU U SARAJEVU NE SMEJU DA OBJAVE: Izetbegović dobio unuku SRPKINјU!

bakir-izetbegovic

Kada je nedavno dobio unuče Predsednik Srpske i SNSD-a Milorad Dodik nije krio veselјe.

Častio je gdje je stigao, radovao se ispred bolnice, nakon toga slavio kući, a čak je i nakon nekoliko dana slavlјa uspio i da vidno umoran da uspešan intervju za američku kuću N1.

Međutim, ne slave svi političari u BiH kao Dodik već se o prinovi u njihovim porodicama za sada samo šapuće po sarajevskoj čaršiji, a evo i zbog čega.

Naime, član Predsedništva BiH iz reda Bošnjaka i lider SDA Bakir Izetbegović postao je deda.

Nјegova jedinica Jasmina porodila se u Holandiji sa svojim dugogodišnjim izabranikom Gligorom Popovićem rodivši kćerkicu.

Redakciji Princip se ovim povodom javila sa podacima „babica“ iz holandskog porodilišta čiji identitet nećemo otkrivati za sada, a koja je za vreme rata u bivšoj Jugoslaviji pošla u svet trbuhom za hlebom.

Premda se u Sarajevu dobro znalo s kim je u vezi ćerka Alijinog jedinca, ime i prezime budućeg zeta poprilično se krilo u javnosti, te je kako saznajemo Popović nedavno sebi dodao ime Zakarija, kako ne bi pukla priča da je ćerka prvog u Bošnjaka otišla „za Vlaha“.

Interesatno, dugogodišnji ideološki drug pokojnog Alije Džemaludin Latić pamti se po svojoj izjavi, premda ju je negirao, čak i tužio sarajevskog pisca Ahmeda Burića zbog toga što mu je imputirao da je decu iz mešanih brakova nazvao kopiladima.

Nekada su mešani brakovi u Brozovoj državi bili poželјni u zamišlјenom jugoslovenskom melting potu, da produbulјuje i snaži zvaničnui ideologiju bratstva i jedinstva, ali su danas, premda se i dalјe sklapaju u svim državama bivše zemlјe, i dalјe prokazani kao opasnost po čistoću novokomponovanih naciona.

Za sad rođenje praunuke Alije Izetbegovića, koja će po svemu sudeći nositi prezime Popović, nije vijest u federalnim medijima niti još ima čestitiki dedi Bakiru i nani Seki, kao što je inače red  kod nas: „Nek je živo i zdravo, a čije je da je – valјa ga ninati“!

(Princip)

Share this post: