ŠOKANTNE TVRDNJE RUSKIH MEDIJA – „Tu-154“ nije pao zbog kvara! SRUŠEN JE!?

 In this late Monday, Dec. 26, 2016 photo provided by the Russian Emergency Ministry Press Service, ministry employees lift a fragment of a plane in the Black Sea, outside Sochi, Russia. Rescue workers on Tuesday, Dec. 27, found a flight recorder from the Russian plane that crashed into the Black Sea over the weekend, the defense ministry said. All 84 passengers and eight crew members on the Russian military's Tu-154 plane are believed to have died Sunday morning when it crashed two minutes after taking off from Sochi. (Vladimir Velengurin/Emergency Situations Ministry Photo via AP)

Zapadni vojni savez NATO mogao bi da bude odgovoran za obaranje ruskog aviona „tupoljeva 154“, koji je sa 92 putnika u nedelju pao u Crno more.

Smatra se da su NATO agenti mogli da postave bombu u avion, a nakon toga sa francuskog ratnog broda u Crnom moru blokiraju kompletnu elektroniku u ruskoj letelici, tako da pilot nije mogao da se javi šta se događa.

Ruska „Pravda“ piše da je rušenje aviona mogla sa bude osveta za to što je Vojska Rusije oslobodila Alepo od takozvanih sirijskih umerenih pobunjenika, zapravo terorista koje podržavaju SAD.

Svi sistemi pokvareni odjednom?

Kako ruski dnevnik piše, suviše je čudnih okolnosti u padu „tupoljeva“, a najčudnija je ta što pilot nije prijavio kontroli leta ništa neobično.

Komunikacija je prekinuta naglo u potpunosti, što bi se dogodilo ako bi se svi komunikacioni sistemi  u avionu pokvarili, što je gotovo nemoguće.

Više liči na to da su komunikacije bile onemogućene.

Francuski izviđački brod se u trenutku nesreće nalazio u Crnom moru, a ima funkciju da prikuplja sve signale i komunikaciju iza neprijateljskih linija, a i bavi se blokadom tih signala i komunikacije.

Moguća eksplozija

Delovi „tupoljeva“ su se rasuli po Crnom moru u prečniku od oko 12 kvadratnih kilometara, što je mnogo jer je avion bio u uzletanju.

Mnogi stručnjaci smatraju da je verovatno došlo do eksplozije.

Takođe, stajni trap je nađen u moru, što je neobično, jer se on uvlači odmah posle poletanja u poseban deo trupa, pa se nakon nezgode obično i nađe u tom delu.

Možda je bomba bila postavljena baš u odeljku za točkove.

„Eksplozija u tom delu bi uzrokovala odvajanje mehanizma za sletanje od aviona, zatim lom krila, pa raspad aviona u vazduhu“, objašnjava ruski list.

Sve se uklapa u to da je neko postavio eksploziv u avion, a kasnije je izveden elektronski napad.

– Međutim, u pitanju nije terorizam, već rat s NATO – zaključuje „Pravda“.

(Alo)

Share this post: