ŠOKANTNO: Dodik na CRNOJ listi za odstrel, rame uz rame sa Putinom, Angelom Merkel i Olandom!

Milorad-Dodik republika srpska

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nalazi se na 11. mestu evropske crne liste za odstrel Islamske države, ekskluzivno saznaje „EuroBlic“.

Predsednik RS za „EuroBlic“ kaže da je upoznat sa ovom informacijom.

– Nedavno sam saznao da sam 11. na toj crnoj listi Islamske države – rekao je kratko Dodik.

Na tom spisku ID-a su predsednici i premijeri zemalja EU i regiona, a rame uz rame sa predsednikom RS su ruski predsednik Vladimir Putin, predsednik Francuske Fransoa Oland, nemačka kancelarka Angela Merkel, premijer Belgije Šarl Mišel i drugi državnici koji se svakodnevno suprotstavljaju sve jačem islamskom ekstremizmu u Evropi.

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević potvrdio je za „EuroBlic“ da ID ima listu za odstrel na kojoj su njihovi najveći protivnici.

– Tačno je i da je predsednik RS Milorad Dodik na toj listi Islamske države. On je ujedno i jedina osoba iz BiH koja se nalazi na meti islamista – naveo je Galijašević.

Dodaje kako se ime predsednika Republike Srpske našlo na listi i zbog suprotstavljanja islamizaciji u BiH.

– Teroristički napad na Policijsku stanicu u Zvorniku u aprilu prošle godine bio je zvaničan ulazak terorista na teritoriju Republike Srpske i ne treba odbaciti mogućnost da se ti napadi dogode u budućnosti- zaključio je stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević.

Stručnjak za bezbednost Predrag Ćeranić naglašava da ovu informaciju treba shvatiti ozbiljno.

– Uveren sam da MUP RS preduzima neophodne mere, ali ono što nije dobro to je da na nivou BiH ne postoji dovoljna usklađenost bezbednosnih agencija i što postoje loši odnosi na relaciji ministra bezbednosti Dragana Mektića i glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića – upozorava stručnjak za bezbednost Predrag Ćeranić.

Dodaje kako se zbog loših odnosa u bezbednosnim službama, sa pravom postavlja pitanje kako će uopšte funkcionisati Udarna grupa za borbu protiv terorizma.

Podsetimo, predsednik RS i u julu ove godine oštro je kritikovao islamiste u BiH nakon paljenja zastave Srbije.

Dodik je tada istakao da je paljenje srpskih zastava, promocija „Islamske države“ i poziv na terorizam u momentu kada se širom Evrope događaju teroristički napadi.

On je čin paljenja nazvao jasnim znakom da je BiH država opasnog življenja i da kao takva nije poželjna ni za jedan narod, pogotovo ne za Srbe i podsetio da vlast Srpske godinama ukazuje „da nema budućnosti u BiH, zajednici koja predstavlja pripremni poligon za teroriste koji deluju širom Evrope i sveta i u kojoj se slobodno promoviše terorizam“.

Informacije evropskih agencija

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević ističe da su na listi ID-a predsednici i premijeri država koji nanose štetu radikalnim islamistima i koji su pretnja ID u ostvarenju njihovih ciljeva na području Evrope.

– Radi se o listama do kojih su došle evropske obaveštajne agencije- objasnio je Galijašević.

 

(Blic)

Share this post: