ŠOKANTNO: Uhapšen Aleksandar Popović direktor niške Elektronske industrije!

Ilustracija

foto: Tanjug

Zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio Fond za razvoj za više od 15 miliona dinara uhapšen je direktor niškog EI Holdinga Aleksandar Popović.

Iz Policijske uprave u Nišu još juče je saopšteno da je uhapšen 41-godišnji A. P. kao odgovorno lice u neimenovanom preduzeću zbog sumnje da je tokom 2014. i 2015. godine naplatio od zavisnih firmi više od 15 miliona dinara koje je trebalo da vrati Fondu za razvoj Srbije, ali to nije učinio.

U Višem javnom tužilaštvu potvrđuju za Južne vesti da se radi o direktoru EI Holdinga i da je u toku istraga o ovom slučaju zbog sumnje da je Popović počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja u privredi.

Zavisne firme EI Holdinga – EI Klima-uređaji i EI Herkulem su koristile kredit Fonda za razvoj. Deo novca je naplaćen od tih privrednih društava, a direktor EI Holdinga nije vratio kredit Fondu već je novac iskoristio za tekuću potrošnju – objašnjava Jelena Papović Miladinović iz Višeg javnog tužilaštva.

Ona dodaje da je Višem sudu u Nišu predloženo da Popoviću odredi pritvor zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke.

Aleksandar Popović je na mestu direktora holdinga EI Niš od maja 2013. godine, a pre toga je bio sekretar u Regionalnoj privrednoj komori Niš. Radio je i u Mašinskoj industriji Niš i u Vulkanu.

(B92)

Share this post: