SVAKE VEČERI U PONOĆ OVAJ GRAD U SRBIJI UMIRE: Ko radi treću smenu a gladan je ili ko ne može da spava, moraće NEKAKO da preživi do jutra!

Smog u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)

Smog u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)

Novu odluku o radnom vremenu doneli su odbornici Skupštine grada, i pored protesta valjevskih ugostitelja.

U Valjevu od danas, izuzev vikenda, nijedna kafana, ali ni pekara i trafika ne mogu da rade duže od ponoći.

Novu odluku o radnom vremenu doneli su odbornici Skupštine grada, i pored protesta valjevskih ugostitelja.

Po novoj odluci, bifei, picerije, pivnice, kafe-poslastičarnice, mlečni i ekspres restorani, te pečenjare i grilovi imaće radno vreme do sedam do 24 časa, a objekti koji se nalaze u stambenim ili poslovnim zgradama radiće još kraće – radnim danom do 23, a petkom i subotom do 24 sata.

Radno vreme kafe-barova, restorana i kafana je svim danima do ponoći, dok će noćni barovi i diskoteke moći da petkom i subotom rade od 21 do 00.30 sati iza ponoći.

Predlog o skraćenju radnog vremena ugostitelja usledio je nakon zločina u klubu “Zipa” 30. oktobra, kada je ubijen 25-godišnji Damjan Dragojlović, a još troje ljudi ranjeno.

Gradska vlast je ocenila da se najteži izgredi u Valjevu dešavaju dva časa nakon ponoći.

Valjevski ugostitelji su protesovali zbog ovakve odluke gradske vlasti, ali niko od čelnika Valjeva ih nije primio, iako je peticiju potpisalo 140 ljudi.

Nadležene inspekcije u proteklih mesec dana intezivno kontrolišu sve restorane i kafiće, a vikendom se u kontrole uključuje i policija.

(Telegraf.rs / Blic)

Share this post: