Svedok Milan Gradić: Video sam Zorana i Jelenu Marjanović na nasipu, ali ne i dete

Uhapšen

foto: printscreen

Svedok Milan Gradić, koji je juče saslušan u nastavku istrage o ubistvu Jelene Marjanović, svojim iskazom direktno je srušio odbranu koju je osumnjičeni Zoran Marjanović juče izneo.

Kako Kurir nezvanično saznaje, Gradić je izjavio da je 2. aprila 2016, kada je Jelena ubijena, s njom na nasipu video samo njenog supruga, ali ne i njihovu ćerkicu Janu, što je u suprotnosti sa Marjanovićevim iskazom.

Nisu se odvajali

Podsetimo, Zoran Marjanović je na saslušanju u Višem tužilaštvu sredinom septembra izjavio da se po dolasku na nasip nijednog trenutka nije odvajao od Jane kad je Jelena otišla da trči.

– Dete i ja se nismo razdvajali. Napominjem, nijednog trenutka se Jana i ja nismo odvojili niti sišli s nasipa. Dete o tome može da posvedoči, ona sada ima šest godina i pamti sve – rekao je osumnjičeni za ubistvo supruge.

Međutim, svedok Gradić, koji je tog dana vozio bicikl na nasipu, izneo je drugačiju verziju.

Nije bio kod rampe

– Sećam se da sam vozio bicikl tog dana. Dok sam prolazio nasipom, ugledao sam muškarca i ženu, za koje sam posle saznao da su Zoran i Jelena. Ona je bila ispred, a on iza. Ne sećam se tačno gde je to bilo na nasipu, ali nije bilo kod rampe – rekao je, kako nezvanično saznajemo, u svojoj izjavi Gradić.

Njegov iskaz se podudara sa izjavom koju je prošle nedelje dala Radosava Marković, žena koja je na dan zločina čuvala koze na nasipu. Ona je takođe svojim iskazom dovela u sumnju Marjanovićevu odbranu, jer je ispričala da je na nasipu tog dana s devojčicom bio čovek starijih godina, s kosom vezanom u rep, što je po svemu sudeći bio Jelenin svekar Vladimir.

Vladimir na nasipu

Na osnovu iskaza ova dva svedoka može se zaključiti da su 2. aprila Jelena, Zoran i Jana zaista došli na nasip, ali da je, nakon što je Jelena otišla da trči, Zoran krenuo za njom, a s Janom ostao Vladimir, koji se u međuvremenu pojavio. Na osnovu toga se sumnja da je Zoran iskoristio trenutak kada je s Jelenom ostao sam i kada nikoga nije bilo u blizini i udarcima pajserom ili čekićem je ubio i ostavio leš u kanalu.

Zorana Marjanovića juče je, prvi put otkako je uhapšen 15. septembra, u Centralnom zatvoru posetila šestogodišnja ćerka Jana. U društvu dede Vladimira i strica Miloša, Jana je najpre otišla u Viši sud u Katanićevoj ulici kako bi preuzeli dozvolu za posetu, a potom su se direktno uputili u Bačvansku ulicu. Sagovornik Kurira otkriva da je susret bio dirljiv i da su oboje plakali.

– Devojčica i njen stric Miloš, koji ima starateljstvo nad detetom, bili su u dvočasovnoj poseti. Jana je bila radosna i izuzetno vesela što vidi oca. Zanimalo ju je šta on radi tu, kako je, ali i kada će da dođe kući – otkriva sagovornik Kurira. Prema njegovim rečima, Zoran je odgovarao na pitanja ćerke, bio je srećan što je vidi, ali ga je poseta ćerke pogodila.

– Rekao joj je da je dobro i da će brzo kući, a dok on ne dođe, ona mora da sluša ostale. Postavljao joj je pitanja o tome da li ide u vrtić, ali ju je pitao i da li se seća dana kada su ona, mama i tata otišli na trčanje i kada je neki “zli čika” odveo mamu – otkriva izvor upućen u prvi razgovor oca i devojčice od njegovog hapšenja.

Još trojica saslušana

MEŠTANIN VIDEO SVE TROJE KOD RAMPE

U Višem javnom tužilaštvu juče je saslušan Dragan Prvulović, meštanin Crvenke. On je, kako nezvanično saznajemo, izjavio da je na nasipu video bračni par Marjanović sa ćerkom, nedaleko od rampe od koje je pevačica krenula da džogira. Pored ovog svedoka saslušana su i dvojica policajaca, Aleksandar Knežević i Milan Vuksanović.

Jedan od njih je učestvovao u potrazi iste večeri kada je nestanak pevačice prijavljen, ali on, prema nezvaničnim informacijama, nije izneo bitne detalje vezane za događaj.

(Kurir.rs)

Share this post: