TRAMP PRVI PUT ZAKUKAO: „Rusija uzvraća jače nego ikad pre, učinite nešto!“

Američki predsednik Donald Tramp je, povodom istrage o navodnim vezama njegovih saradnika sa Rusijom, na tviteru izneo nove kritike na račun nekadašnjeg predsedničkog rivala Hilari Klinton, rekavši da, u vezi sa time, „činjenice izbijaju“.

„Učinite nešto“, napisao je on u svom tvitu, prenosi AP.

On je to učinio nakon izveštaja televizije CNN da je savezna velika porota u Vašingtonu odobrila prve optužnice u krivičnoj istrazi o ruskom navodnom mešanju u američke izbore, a koju predvodi specijalni isteažitelj Robert Mjuler.

Američki mediji su najavili da će Mjulerova kancelarija danas objaviti detalje optužnice koja je proizašla iz te istrage.

Iako sam Mjuler nije ništa javno rekao o tome, mediji navode da je velika porota u Vašingtonu, koja sarađuje sa istražiteljem, odobrila prve optužnice iz njegove istrage o mogućem dosluhu između članova Trampove kampanje i Moskve.

U tvitovima Tramp je naveo da je kampanja Klintonove pomogla finansiranje političkog istraživanja o Trampu, što je pokrenulo tvrdnje o njegovim vezama sa Rusijom.

„Oni traže telefonski dosluh Tramp – Rusija, koji ne postoji.

Demokrate koriste ovaj užasan i loš po našu zemlju lov na veštice za zlu politiku, međutim Rusija sada uzvraća kao nikada pre.

Ima previše krivih među demokratama i sada činjenice izbijaju. Učinite nešto“, napisao je Tramp.

(Mediji)

Share this post: