Turska tv Foks objavila montirani audio snimak uz slike i zvuk egzekucije padobranca(VIDEO)

Pad aviona

Turska televizija Foks objavila je danas audio snimak, na kome se, kako tvrdi, čuju upozorenja pilota turskih lovaca F-16 ruskom Suhoju pre nego što je SU-24 oboren.

„Približavate se turskom vazdušnom prostoru, promenite pravac na jug odmah,“ rekao je glas na engleskom, prenosi Raša tudej.

Audio snimak, čija autentičnost nije mogla biti proverena, bio je propraćen arhivskim snimkom ruskih aviona.

Podsećamo, kapetan Murahtin, preživeli pilot oborenog Suhoja, dao je izjavu za novinare u ruskoj bazi Hmejmim. Na pitanje novinara da li su prešli na teritoriju Turske, kapetan Murahtin kaže da to nije moguće da se desilo „ni na jedan sekund“.

„Ta mogućnost je isključena. Ni na jedan sekund! Mi smo leteli na visini od oko 6 hiljada kilometara i preglednost je bila, kako se u našem pilotskom slengu kaže, „milion na milion“.

Ceo let sam ja kontrolisao do momenta eksplozije. Imao sam odličan pregled, i po karti i na terenu, i savršeno sam znao gde se nalazimo.“ – kaže kapetan Murahtin.

„Raketa se našla u repu našeg aviona iznenada. Mi nismo stigli da napravimo protivraketni manevar.“ – objasnio je on tok samog napada i kaže da je turska avijacija da je htela mogla da ih upozori, ali da nikakvog upozorenja nije bilo.

Podsećamo, pilot Sergej Aleksandrovič Rumjancev je stradao, a kapetan Konstantin Murahtin je preživeo i sirijska vojska ga je odvela u rusku bazu Hmejmim.

(Tanjug / Pravda)

Share this post: