UDARNA VEST – ALBANCI SU SE OVOGA NAJVIŠE PLAŠILI: Putin šalje specijalce na Kosovo!

Moć

Ruski predsednik Vladimir Putin šalje specijalnu jedinicu Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) da se obračuna sa narko-mafijom na Kosovu i Metohiji, tvrde ruski mediji.

Moskva je, kako se navodi, objavila totalni rat trgovcima drogom u Avganistanu koji narkotike ka Evropi transportuju i preko južne srpske pokrajine.

Ruski istražitelji došli su do saznanja da se značajan deo narkotika iz Avganistana prerađuje upravo na Kosovu, odakle se potom šalje ka Evropi, ali i ka Rusiji.

Zato se uskoro može očekivati dolazak specijalaca ODKB u srpsku prestonicu.

Kako prenosi “Sputnik“, procenjuje se da je proizvodnja opijuma u Avganistanu porasla sa 8.000 hektara, koliko je bilo 2001. godine, na čak 200.000 hektara plantaža, koliko je utvrđeno prošle godine.

“Kako bi sprečilo prelivanje terorizma koji se finansira narko milionima, ODKB je 2009. godine formirao Specijalne snage za centralni azijski region, jer je bio svestan da glavna pretnja bezbednosti dolazi iz avganistana.

Utvrđeno je i da jedan krak puta droge iz Avganistana vodi na Kosovo i Metohiju.

Pretpostavlja se da se deo narkotika prerađuje na toj teritoriji Srbije, koja nije pod kontrolom srpske policije, a zatim šalje dalje ka Evropi“, navodi ovaj portal.

Da je Moskva zaista odlučila u svom obračunu sa narko-mafijom u Avganistanu i na Kosovu potvrđuje i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

– Ne možemo da dozvolimo da podlegnemo pritisku međunarodnog kriminala, razvijemo belu zastavu i otvorimo vrata totalnoj liberalizaciji narkotika.

Prihodi od droge i preplitanje trgovine narkoticima sa terorizmom potkopavaju međunarodnu bezbednost i stabilnost – upozorava Lavrov.

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski, komentarišući ove navode, kaže da ovo nikoga ne bi trebalo da začudi.

– Još devedesetih godina, kad sam boravio u Avganistanu, njihovi obaveštajci su mi rekli da na svetu postoje dva područja koja su najbolja za trgovinu drogom: Korzika i Kosovo.

Ispostavilo se da je to i te kako tačno.

Posebno je pitanje kako je moguće da proizvodnja maka od kog se pravi opuijum bila mnogo manja kada su Avganistanom vladali talibani, a sad pod vođstvom zapadne koalicije naglo raste?!

Očigledno je da pare od toga idu u fondove nekih zapadnih službi iz kojih se finansiraju “crne operacije“… – podvlači Lazanski.

(Mediji)

Share this post: