UDARNA VEST – DA LI JE UGROŽENA BEZBEDNOST SRBIJE: Evo šta se desilo sinoć na derbiju i otkud Hrvati među uhapšenima na Jugu!?

Foto: Saša Pavlić

U organizaciji nereda tokom 156. večitog derbija učestvovalo je najmanje stotinu ljudi, a srpske bezbednosne službe trenutno operativno obrađuju najmanje šestoricu Hrvata, i po jednog Grka i Bugarina – saznaju „Novosti“.

Prema našim dobro obaveštenim izvorima, u režiju nemilih scena na Partizanovom stadionu, uključene su i pojedine strane službe, iako se reflektor javnosti usmerava na priču o sukobu zavađenih frakcija među pristalicama crno-belih.

Sagovornici našeg lista tvrde, naime, da su navijačke grupe „Vandal bojs“ i „Zabranjeni“, koji su godinama u sukobu sa krovnom organizacijom „Grobari 1970″“, zaista hteli juče na silu da pruzmu primat na „jugu“, ali su praktično poslužili kao batina u tuđim rukama.

– Sve indicije govore da nije reč samo o sukobu navijačkih frakcija i da su pojedine grupe huligana upotrebljene kao oruđe stranih obaveštajaca, koji su od početka godine značajno pojačali prisustvo u našoj zemlji.

Neko je očigledno imao nameru da se neredi sa stadiona preliju i na ulice Beograda i da se na taj način naruši bezbednost i stabilnost ne samo glavnog grada.

Uostalom, ružne slike sa stadiona Partizana već su obišle svet, tako da je ukaljano lice ne samo srpskog fudbala već i naše države.

Podsećamo, tokom opšte tuče na Partizanovom „jugu“ povređeno je najmanje 19 navijača, a jedan je u teškom stanju prevezen na Vojno-medicinsku akademiju.

Ovaj incident prati i jedan nonsens – preuzimanje „šipke“ planirano je baš na derbiju, što se do sada nikada nije dogodilo.

Sve to upućuje na sumnju da nije reč samo u banalnom i skandaloznom ratu za prevlast među „grobarima“, nego da su pravi kreatori haosa izvan tabora „Vandal bojsa“ i „Zabranjenih“.

(Mediji)

Share this post: