UDARNA VEST – DEO STRANKE SPREMAO PUČ: VUČIĆ BESAN, SPREMA ČISTKU U SNS-u!

Lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću dozlogrdilo je da sluša o bahatosti i neposlušnosti pojedinaca u redovima svoje stranke koji su se preterano osilili i uglavnom rade u svom interesu (a poneki i za neke druge centre moći), pa je ljudima iz vrha SNS u koje ima najviše poverenja naredio da započnu sa ozbiljnim „provetravanjem“ partije.

U SNS za sledeću godinu spremaju veliko čišćenje…

Kako saznaje Srpski telegraf, biće odstranjeni svi koji ne rade u interesu stranke, a u tom metlanju neće biti zaobiđeni ni pojedini visoki stranački i državni funkcioneri. Nalog je jasan: zaštićenih ne sme da bude.

– Vučić ovog puta neće imati milosti prema ljudima koji rade protivno interesu stranke i dogovoru.

Ljudi kojima je poverio zadatak do Nove godine treba da naprave spisak, a do kraja sledeće u SNS više neće biti kukolja, bez obzira na to na kojim su funkcijama ti ljudi.

Vučića posebno nerviraju oni koji su se distancirali od građana, birača i počeli da glume elitu – otkriva izvor našeg lista iz vrha SNS.

ETIČKI KODEKS

Naprednjaci se, makar javno, listom slažu sa odlukom svog predsednika i za Srpski telegraf poručuju da je pred njima vrlo težak posao.

Ministarka Jadranka Joksimović smatra da je neprihvatljivo da pojedinci ruše ugled SNS.

– Za svaku odgovornu političku stranku, a posebno tako veliku i sa tolikom podrškom kao što ima naš SNS, od ključnog je značaja da zadrži kredibilitet i poverenje kod građana.

Zato je važno da se stranačka politika sprovodi, kao i da se poštuje etički kodeks funkcionera na svim nivoima, od lokalnog do republičkog.

Mislim da ćemo ozbiljnom analizom i odlučnom politikom uspeti da ne dozvolimo da neodgovorni pojedinci naruše kredibilitet i politiku stranke – kaže Joksimovićeva za naš list.

Funkcioner naprednjaka Vladimir Đukanović moli se bogu da čistka usledi što pre:

– U boga se uzdam da će biti tako jer je i meni nekada lično muka i neretko gutam knedle kada treba da opravdam neke od njih.

Nadam se da će se to dogoditi i navijam za to da se takvi potpuno počiste i da im se odstrani svaka mogućnost da rukovode bilo čime u Srbiji.

SVI POD LUPOM

Na velikom testu biće i ministri iz redova SNS, pa će i njihov rad i odanost stranci biti pod lupom, što potvrđuje i poslanik Ljubiša Stojmirović.

– Kraj je godine, vreme je da se sumiraju rezultati i da se vidi ko je kako i šta radio. Do kraja sledeće godine će svi problemi sa stranačkim kadrom biti rešeni i na lokalu i na republičkom nivou, niko neće biti pošteđen, pa ni ministri. Svi će biti preispitani, doći će sigurno do promena – ocenjuje Stojmirović.

S druge strane, analitičar Dragomir Anđelković smatra da je ovo logičan nastavak politike koju Vučić uveliko sprovodi.

– On je uveo princip permanentne provere učinka i rezultata kako državnih tako i partijskih funkcionera. Prvi je uveo da se posmatra i šta su ministri uradili, te nikom nije garantovano da će ostati ministar ceo mandat. Jedino tako se neće opustiti – zaključuje Anđelković.

(Alo)

Share this post: