UDARNA VEST! ŠIPTAR BIO LAUFER VOJISLAVA ŠEŠELJA: Bagzi pevao o vezama SRS i podzemlja!

dejan-milenkovic-bagzi-vojislav-seselj-dusan-spasojevic-milorad-ulemek-legija

Dejan Milenković tvrdi da je lider radikala u medije plasirao informacije koje je dobijao od Dušana Spasojevića!

Dejan Milenković Bagzi izjavio je tokom svedočenja da je lider radikala Vojislav Šešelj sve informacije o ubistvima, koje je iznosio u medije, dobijao od pokojnog vođe te kriminalne grupe Dušana Spasojevića, koga je označio kao čuvenog Laufera!

Osim Spasojevića, Šešeljevi Lauferi bili su još i Milorad Ulemek Legija i Milorad Bracanović.

Svađa u Šilerovoj

– Dušan Spasojević je informacije koje su mu odgovarale da budu objavljene davao Šešelju, koji je to plasirao u medije, a tvrdio je da mu ih daje Laufer.

Njegov Laufer bili su Spasojević, Milorad Ulemek i Milorad Bracanović.

Bio sam prisutan kad su se u Šilerovoj posvađali Legija i Spasojević, a Ulemek se ljutio jer je smatrao da Dušan nije trebalo da mu da informaciju da su Slavka Ćuruviju ubili Miroslav Kurak i Ratko Romić – posvedočio je Bagzi.

Laufer nije jedan čovek

Međutim, Šešelj je juče za Kurir demantovao ove Bagzijeve tvrdnje, uz objašnjenje da nikada u životu nije video ni njega ni Bracanovića.

– Bagzi je lažni svedok, koji sada priča sve samo da bi sebe spasao. Laufer nije bio samo jedan čovek, već veći krug ljudi, a to znaju i svi moji bliski saradnici iz tog vremena.

S Legijom i Spasojevićem sam se video, ali na njihovu inicijativu, nekoliko puta, i oni su mi informacije davali usmeno, dok mi je Laufer informacije prenosio pismenim putem – kaže Šešelj.

Spomenuo i Ljubišu Buhu

OPTUŽIO ČUMETA DA JE UBIO ŠEMPU

Dejan Milenković Bagzi juče, je na pitanje da li je on 13. marta 1998. ubio Zorana Petrovića Šempu, kratko odgovorio:
– Ne, to je uradio Ljubiša Buha Čume.

Inače, Bagzi je posvedočio da je Dušan Spasojević naredio likvidaciju Čumeta, ali i da je zbog rata sa ovim svedokom-saradnikom ubijen Sredoje Šljukić jer je Spasojević sumnjao da će da stane na Čumetovu stranu.

J. S. – D. L./Kurir

Share this post: