UDARNA VEST – VELIKA AKCIJA MUP-a: Ko je uhapšen, šta je zaplenjeno!? (VIDEO)

Pripadnici MUP su u više odvojenih akcija prethodnih dana uhapsili 139 osoba. Među uhapšenima su i radnici „Krušika“ sa 11 kilograma eksploziva u automobilu.

Među 139 uhapšenih su osumnjičeni da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštio je MUP.

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju različitih narkotika.

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšene su 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača „zolja“, 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon višemesečnog operativnog rada, presekli su u Valjevu kanal za krađu i dalju prodaju eksplozivnih materijala i borbenih sredstava iz holding korporacije „Krušik“.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krađa oružja i dela borbenog sredstva uhapšeni su radnici holding korporacije „Krušik“ M.G. (1982) i M.Z. (1978). 

Osumnjičeni su uhapšeni u trenutku kada su automobilom prevozili 11,3 kilograma, kako se sumnja, ukradenog eksploziva „TNT“, koji je bio skriven u prtljažniku u kanti za poludisperzione boje.

M.G. i M.Z. određeno je zadržavnje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Valjevu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su N.N. (1982), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Policija je u šupi koju je koristio osumnjičeni pronašla tri i po kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača „Zolja“ i tri ručne bombe M-75.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su N.B. (1993), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, nošenje, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Policija je prilikom pregleda automobila kojim je upravljao osumnjičeni, između vozačevog i suvozačevog mesta, ispod naslona za ruku i držača za čaše, pronašla pištolj marke „glok“, bez fabričkog broja sa pripadajućim okvirom i 13 metaka.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(B92)

Share this post: