„Uhapšena dva najveća narko bosa u Srbiji“

stefanovic

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da su u četiri odvojene policijske akcije uhapšena dva najveća narko bosa u Srbiji.

Osim toga, on je istakao da je presečen najveći lanac krijumčarenja oružja na teritoriji Srbije i Francuske, kao i da je uhapšen i osumnjičeni za terorističke napade u Makedoniji.

Na konferenciji za novinare, Stefanović je precizirao da je uhapšeno više osumnjičenih za krijumčarenje droge, među kojima su jedan od najvećih narko bosova na Balkanu – M.T. iz Novog Pazara i M.N., jedan od najvećih krijumčara narkotika u Srbiji.

Stefanović je rekao da su u akciji u kojoj je uhapšen narko bos M.T. iz Novog Pazara, uhapšene još četiri osobe iz tog grada i iz Tutina.

Ministar je naveo da je policija jutros ušla u prostorije i stanove koje su koristili na teritoriji ta dva grada, da se sumnjiče da su godinama krijumčarili heroin iz Turske na teritoriji Srbije i zapadne Evrope.

Stefanović je rekao da je policija u poslednja četiri meseca zaplenila 13 kilograma heroina te kriminalne grupe, a da su kroz tu akciju otkriveni organizatori i vrh piramide krijumčarenja droge, navodeći da je kod njih nađeno i automatsko oružje, a da se pretres nastavlja.

Ministar je rekao da je u jednoj od akcija, u Novom Sadu, u saradnji sa Tužilaštvom za organzovani kriminal i BIA, uhapšen M.N. za koga je rekao da je jedan od najvećih krijumčara u Srbiji, sa još tri osobe.

Kako je naveo, oni su nudili novac svedoku saradniku da promeni iskaz u sudskom postupku koji se vodi protiv M.N. zbog krijumčarenja oko 200 kilograma narkotika.

Prema njegovim rečima, u saradnji sa francuskom policijom uhapšene su četiri osobe iz Kule, Kruševca, Novog Pazara i Kraljeva, a u Francuskoj devet osoba na osnovu informacije srpske Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

„Reč je o međunarodnoj kriminalnoj grupi koja se bavila krijumčarenjem oružja na teritoriji Srbije i Francuske. Ovim je presečen najveći lanac krijumčarenja oružja između dve države“, rekao je Stefanović.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao i da je na administrativnom prelazu Brnjak, na osnovu Interpolove poternice, uhapšen B.B. iz Kumanova, koji se sumnjiči za učešće u terorističkim napadima u Makedoniji, od januara do maja.

On je precizirao da je B.B. pružao logističku podršku za terorističke napade na policiju i civile u Makedoniji.

Sumirajući rezultate današnjih akcija, Stefanović je rekao da je ovo jedan od najuspešnijih dana za srpsku policiju u smislu borbe protiv organizovanog kriminala .

„Nastavljamo sa našim radom. Imaćete priliku da u budućnosti čujete dobre rezultate“, rekao je Stefanović.

„Još nismo pronašli vozilo Marka Milićeva“

Osim toga, Stefanović je naveo da policija još uvek nije pronašla vozilo kojim je Marko Milićev usmrtio Luku Bogdanovića, ali da je sa stanovišta pravde najvažnije da je lice koje je izazvalo saobraćajnu nezgodu dobilo sudsku kaznu.

„Da li nam se ona sviđa ili ne to je drugo pitanje“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Ministar unutrašnjih poslova je podsetio da je policija Milićeva u rekordnom roku locirala u Kini, da je on vrlo brzo izručen, a da mu je za manje od godinu dana izrečena presuda.

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je 28. oktobra na četiri godine i šest meseci godina zatvora Marka Milićeva (34), jer je svojim vozilom „mini kantrimen“ usmrtio Luku Jovanovića (21) prošlog leta na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države.

Policija istražuje slučaj gradonačelnika Beograda Siniše Malog i on će odgovarati ukoliko se ispostavi da je kriv, kaže Nebojša Stefanović.

Međutim, on je takođe izjavio da ukoliko se ispostavi suprotno treba da odgovaraju oni koji su ga lažno optuživali.

(B92)

Share this post: