(VIDEO) EVO KAKO BIJU RUSKE PODMORNICE: Krstarećim raketama izveli masovni napad na džihadiste u Siriji!

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je masovni napad na ciljeve ID-a u Dejr el Zoru usred operacije sirijske vojske kako bi se iz ove provincije očistili teroristi.

„Podmornica „Veliki Novgorod“ je iz podvodnog položaja 31. oktobra 2017. godine pokrenula masovni napad krstarećim raketama „kalibar“ na važne ciljeve ID-a u provinciji Dejr el Zor iz istočnog dela Sredozemnog mora“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

U napadu tri krstareće rakete uništen je komandni punkt terorista, utvrđeno područje na kojem su se nalazili ekstremisti i oklopna vozila, kao i veliki arsenal oružja i municije terorista ID-a u blizini naselja Abu Kemal u provinciji Dejr el Zor, što je potvrđeno izviđanjem.


Napad je izveden usred operacije sirijske vojske uz podršku ruske avijacije čiji je cilj bio eliminisanje ostatka terorista u provinciji Dejr el Zor nakon istorijskog probijanja trogodišnje opsade grada Dejr el Zor u septembru.

Tokom vojne kampanje u provinciji, vladine snage uspele su da uspostave kontrolu nad najvećim uporištem ID-a smeštenim u gradu Majadinu.

(Sputnik)

Share this post: