(VIDEO) OVO JE RUSKA PORUKA ISLAMSKOJ DRŽAVI ZA NOVU GODINU: E sad ćemo vas spržiti!

grad raketni sistem raketa rusija napad bombe bombardovanje

Kraj ratu u Siriji se ne nazire, ali će ova 2015. svakako ostati upamćena po tome što se u sukob umešala i Rusija svojim vazdušnim udarima.

Osim po preciznim dejstvima pripadnici Islamske države 2015. zapamtiće i po novogodišnjoj poruci iz Rusije koja je osvanula na internetu.

Propagandni spotovi Islamske države posle ovoga više neće imati svrhu jer se situacija iz dana u dan menja, ali nepovoljno po džihadiste koji gube teritoriju, a mrtvi se mere brojkom od nekoliko stotina.Da se verovatno bliži kopnena operacija uz podršku suhoja je vidljivo iz dana u dan, a ova poruka to oslikava.

Pogledajte šta su Rusi uoči Nove godine svojim audio-vizuelnim spotom poručili džihadistima šta ih čeka ako se ne predaju Sirijskoj arapskoj armiji i Iračkim bezbednosnim snagama koji su posle 7 meseci oslobodili grad Ramadi na severu Iraka.

O ovome se danas širom Levanta razmišlja.

Inače snimak na kome rakete sa VBR BM-41 Grad lete užarenom putanjom je nastao u Ukrajini za vreme najžešćih sukoba postao je osnova za ovu video poruku s kojom su pojedinici u ruskoj armiji poslali poruku islamistima šta ih čeka, a možda i doborovljci iz Donbasa koji su otišli u Siriju.

(EPK)

Share this post: