(VIDEO)SKANDAL U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Žestok i napet obračun opozicije, lično sa Milom Đukanovićem!

foto: vijesti

foto: vijesti

U crnogorskoj skupštinskoj sali umalo je došlo do tuče premijera Mila Đukanovića i poslanika Demokratskog fronta Branka Radulovića i Janka Vučinića koji su najpre vređali i psovali premijera, a zatim i nasrnuli na njega.

Državni tužilac istražuje da li ima elemenata krivičnog dela.

Povodom incidenta u Skupštini Crne Gore Vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković zatražio je od rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da utvrdi da li u postupanjima određenih lica ima elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti ili prekršaja.

Takođe je zatraženo da se o svim preduzetim aktivnostima Vrhovni državni tužilac blagovremeno informiše.

Tuču su sprečili poslanici i skupštinsko obezbeđenje. Sednica Skupštine Crne Gore samo što je počela je i završena pošto su poslanici Demokratskog fronta izlazak premijera Mila Đukanovića za govornicu dočekali skandiranjem „Milo, lopove“ iz svojih poslaničkih klupa.

Đukanović im je na to odgovorio „Bravo, kreteni“. Nakon toga proglašena je pauza, ali je Radulović sa mesta potpredsednika Skupštine nebiranim rečima vređao premijera.

Radulović je naginjao ka premijeru koji je bio dva metra od njega, a Đukanović mu je poručio „dođi, dođi“. Radulović je uzvratio „ćuti idiote jedan“ i ponovio uvredljive reči.

Nastalo je komešanje, nakon čega je i Janko Vučinić krenuo ka Đukanoviću vređajući ga. Đukanović ga je pozivao „ajde dođi“. Fizički sukob sprečile su njihove kolege iz DPS-a i DF-a.

Sve je trajalo nekoliko minuta. Atmosferu je pokušao da smiri Krivokapić, ali je Vučinić nasrnuo i na njega.
Premijer je napustio zgradu Skupštine, dok je većina poslanika u skupštinskim klubovima.

(Vijesti)

Share this post: