Vojska Srbije se naoružava i u 2017. godini, ZAŠTO!? (VIDEO)

srbija-tenkovi-vojska

U intervjuu za emisiju „Dozvolite…“ Đorđević je rekao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije napravili plan i da ima više projekata.

„Prvi koji treba da se realizuje jeste opremanje prvih 1.500 vojnika najmodernijom opremom. Odmah posle toga idemo sa opremanjem još 1.500 vojnika“, rekao je ministar odbrane i dodao da se planiraju investicije i u drugim delovima vojske.

„Pored ‘migova’ koji treba da stignu, tu je svakako i uvođenje aviona tipa ‘lasta’ i stavljanje u upotrebu kompletnog sastava aviona tipa ‘orao’“, istakao je Đorđević.

Rekao je i da se planira da do kraja godine u naoružanje uđu top-haubica „nora“, borbeno vozilo „lazar“, kao i da će se početi sa modernizacijom četiri vrste oklopnih vozila tipa BOV.

Govoreći o najvećim dostignućima u 2016. godini ministar je rekao da je to dobrovoljno služenje vojnog roka u trajanju od šest meseci, koje će, kako je rekao, podići nivo obučenosti rezervnog sastava vojske.

Odgovarajući na pitanje o neuspesima i problemima Đorđević je istakao da je Ministarstvo odbrane sigurno moglo više da uradi.

Đorđević je govorio i o delovanju sindikata. „Kada pogledamo šta po definiciji znači sindikalno delovanje, onda je ono veoma korisno za sistem, dok se kreće u domenima svog sindikalnog organizovanja“, rekao je ministar odbrane i dodao da nije dobro to što imamo i proteste vojnog sindikata.

„Veliki broj pametnih predloga sam čuo na sastancima sa brojnim sindikatima i mislim da je to način da se problemi prevaziđu“, rekao je Đorđević.

Osim povećanja zarada od pet odsto, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije mogu da očekuju veći broj pogodnosti prilikom kupovine u nekim hiper marketima, a kao rezultat predloga sindikata popraviće se i situacija sa uniformama.

(RTS)

Share this post: