VUČIĆ BESAN: „Dobili smo kante za džabe, što se sekiraju Hrvati i SAD?“

vucic vlada premijer

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Vojska Srbije šest lovačkih aviona Mig-29 iz Rusije dobiti besplatno.

On je naveo da će biti plaćena samo njihova modernizacija i novo savremeno naoružanje koje će, nakon toga, te letelice moći da koriste.

Vučić je rekao da je te avione Rusija Srbiji dala „za džabe“ a da će Srbija sama odlučiti da li će ih modernizovati, u kom smislu i za koju sumu.

On je u ironičnom tonu komentarisao tvrdnje da su ti avioni stari i da su „kante“ i upitao novinare zbog čega se svi toliko uzbuđuju oko nabavke tih letelica ako se radi o „starim kantama“.

„Što se sekira neko zbog tih kanti? I Hrvati i Amerikanci.

Što se sekirate ako su kante i ako su me Rusi ‘preveslali’ da ih uzmem za džabe?“, rekao je Vučić, govoreći o komentarima na hrvatskim medijima nakon te donacije i interesovanja za tu temu medija čiji je vlasnik iz Amerike.

Vučić je podsetio da Hrvatska u svojoj vojsci i dalje ima avione Mig-21, koji su tehnološki zastareli i daleko slabiji od Migova 29, ali nije odgovorio na pitanje koje su godine proizvedeni avioni koje je Rusija poklonila Srbiji.

On je negirao da je bilo kome pretio kada je rekao da Srbija više nikada neće dozvoliti da se ponovi (Hrvatska) akcija Oluja iz 1995. godine, u kojoj je proterana većina Srba iz Krajine, već da je samo rekao da Srbija neće dozvoliti da joj neko proteruje i ubija ljude.

Ruska i srpska vlada dogovorile su 21. decembra u Moskvi donaciju za potrebe Vojske Srbije od šest polovnih lovačkih aviona Mig-29 i po 30 tenkova T-72 i izviđačkih oklopnih automobila BRDM-2.

(Beta)

Share this post: