Vučić Musliju: „Kaaži Jonuze…“;“Ne mogu knjige da se hapse, Jonuze.“(VIDEO)

vucic sns srpska napredna stranka

Premijer Aleksandar Vučić upao je danas u verbalni okršaj sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Jonuzom Muslijuom, koji mu je, pred početak obraćanja premijera studentima odeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu dobacio nekoliko rečenica „iz publike“.

– Kažži Jonuze… To što, poštovani Jonuze, vičeš, ne znači da si u pravu. Decibeli i tonalitet tvog glasa obrnuto su proporcionalni argumentima koje koristiš – uzvratio je Vučić sa govornice na ono ššto je Musliju dobacio predsedniku vlade, držežeći neke papire u rukama.

Izgleda da ni decibeli ipak nisu bili Muslijuu jača strana pa izvešštač Tanjuga, kako tvrdi, nije mogao da čuje ššta je Musliju tačno govorio, ali su tema bili udžbenici na albanskom jeziku.

– Jesi li sada završio? – zapitao ga je potom premijer, ali je, poššto je Musliju nastavio da govori, pomirljivo rekao: „Ajde, nastavi, pa ću ja posle“.

U jednom momentu, Vučić je rekao da se „udžbenici ne mere u kilogramima i kamionima, već u kvalitetu“.

– Dobro Jonuze, sve sam te razumeo. Mogu li sada da te zamolim da sedneš? – rekao je predsednik vlade i zaključio: „Ne mogu knjige da se hapse, Jonuze“, a potom se obratio studentima.

Vučić je kasnije u izjavi novinarima objasnio da Musliju nije pitao za udžbenike na albanskom jeziku, već za udžbenike u kojima se govori o tome da je Adem Jašari nacionalni heroj i koji imaju oznaku „Republike Kosovo“, ali da to tako nije hteo da kaže.

– Ako vi smatrate da je super da deca i građani Srbije na takav način to uče, onda mi to kažite. Ja ne mislim – rekao je Vučić.

On je rekao da će nadležne inspekcije i državni organi doneti odluku po tom pitanju, a da je Ministarstvo prosvete dobrim delom već pogledalo te udžbenike i da je potpuno jasno o čemu se tu radi.

(Tanjug)

Share this post: