ZAPAD U ŠOKU: ZAPANJUJUĆI rezultati ruske avijacije u Siriji! (VIDEO)

su 35 rusija avion vojska

Ruske vazduhoplovne snage pomogle su Demokratskim snagama Sirije da oslobodi 20 oblasti koje su do nedavno bile u rukama Islamske države.

Za samo četiri dana ruski bombarderi su u 164 naleta pogodili čak 556 terorističkih ciljeva, saopštio je general-pukovnik Sergej Rudskoj.

Uz pomoć ruskih snaga, Demokratske snage Sirije napravile su značajan napredak u oslobađanju teritorija koje su zauzeli teroristi utoj zemlji.

– Snage sirijske vojske, kojima je komandovao Ajman Flajet El Ganim, uz pomoć ruskih vazdužnih snaga, pokrenule su ofanzivu u području Rake, glavnog uporišta Islamske države.

Oslobođeno je čak 20 oblasti u okolini tog grada. Kontrola je uspostavljena i nad strateški važnom branom na reci Eufrat – istakao je Rudskoj.

Rudskoj je naveo da su ruske vazduhoplovne snage od 25. decembra do danas izvele 164 borbena leta tokom kojih je pogođeno i uništeno čak 556 ciljeva Islamske države. Ciljevi džihadista gađani su u sirijskim oblastima Alep, Idlib, Latakija, Hama, Homs, Damask, Dejl Ez-Zor i Raka.

Ruski general kaže da u odabiru terorističkih meta na terenu u velikoj meri pomažu Demokratske snage Sirije.

– Ova saradnja daje značajne rezultate u borbi protiv terorista. Mi ćemo nastaviti da delujemo na terenu u saradnji sa Demokratskim snagama Sirije kako bismo konačno oslobodili tu zemlju iz kandži terorista – poručio je general Rudskoj.

Rusija je započela vazdušnu kampanju u SIriji 30. septembra, nakon zahteva zvaničnih vlasti u Damasku. Ruske vazduhoplovne snage su od tada izvele više od 5.200 napada.

(Informer)

Share this post: